Լազանյա նրբերշիկով և շամպինիոնով
04.05.2024
Նրբերշիկով և շամպինիոնով լազանան հանրաճանաչ ուտեստի հաջող, բյուջետային տարբերակ է:
Տոմատի սոուսի մեջ աղացած մսի փոխարեն օգտագործում ենք սունկ, նրբերշիկ, և լոլիկ՝ սեփական հյութի մեջ։ Պանրային համի համար պատասխանատու է մոցարելլայի և կաթնաշոռի համադրությունը։ Շարում ենք շերտերը և թխում այնքան, մինչև խոհանոցը լցվի համեղ հոտերով։
Բաղադրիչները
Նրբերշիկ՝ 340 գ
Փափուկ մոցարելլա՝ 125 գ
Շամպինիոններ՝ 450 գ
Կաթնաշոռ (կամ ռիկոտա)՝ 80 գ
Լազանյայի թերթիկներ՝ 180 գ
Թարմ լոլիկ (կամ պահածոյացված)՝ 420 գ
Սխտոր՝ 3 պճեղ
Չոր սպիտակ գինի՝ 90 մլ
Չորացրած իտալական խոտաբույսեր՝ 1 ճաշի գդալ
Աղ՝ 0,25 թեյի գդալ
Աղացած սև պղպեղ՝ 1/8 թեյի գդալ
Ձիթապտղի յուղ՝ 2 ճ.գ. գդալ:
Պատրաստման եղանակը
Պատրաստեք բաղադրիչները: Լոլիկը մինչև խյուս դառնալը մանրացրեք ցանկացած հարմար եղանակով։
![lazania-1-LN 600x400](/images/mixed/lazania-1-LN.jpg)
Խոնավ խոհանոցային սրբիչով սրբեք սունկը և կտրատեք շերտերով:
![lazania-2-LN 600x400](/images/mixed/lazania-2-LN.jpg)
Նրբերշիկները կտրատեք խորանարդի կամ բարակ շրջանակների (կախված արտադրանքի տրամագծից):
![lazania-3-LN.jpg 600x400](/images/mixed/lazania-3-LN.jpg)
Մաքրեք սխտորը և անցկացրեք մամլիչով կամ կտրատեք փոքր խորանարդիկների։
![lazania-4-LN.jpg 600x400](/images/mixed/lazania-4-LN.jpg)
Մոցարելլան հնարավորինս մանր կտրատեք կամ քերեք։
![lazania-5-LN.jpg 600x400](/images/mixed/lazania-5-LN.jpg)
Կաթնաշոռը խառնեք մոցարելլայի հետ, ավելացրեք աղ և պղպեղ։ Խառնեք։
![lazania-6-LN.jpg 600x400](/images/mixed/lazania-6-LN.jpg)
Նրբերշիկի կտորները կարագով տապակեք տապակի մեջ 5-7 րոպե մինչև դառնա դարչնաոսկեգույն: Նրբերշիկները լցրեք ափսեի մեջ:
![lazania-8-LN.jpg 600x400](/images/mixed/lazania-8-LN.jpg)
Նույն տապակի մեջ 3-5 րոպե տապակեք սունկը՝ սխտորով, մինչև ոսկեգույն դառնալը։ Ջեռոցը տաքացրեք 180-200 աստիճան։
![lazania-9-LN.jpg 600x400](/images/mixed/lazania-9-LN.jpg)
Սնկերի վրա լցրեք գինին և լոլիկի խյուսը։ Ավելացրեք խոտաբույսերը, աղ և պղպեղ: Եփեք 5 րոպե, մինչև բոլոր համերը միախառնվեն:
![lazania-10-LN 600x400](/images/mixed/lazania-10-LN.jpg)
Սոուսի մեջ ավելացրեք տապակած նրբերշիկները, խառնեք և կրակը մարեք։
![lazania-11-LN.jpg 600x400](/images/mixed/lazania-11-LN.jpg)
Թխելու ամանի մեջ լցրեք մի քիչ սոուս՝ սնկով և նրբերշիկներով։ Սոուսի շերտերի քանակը 1-ով ավելի է, քան խմորի շերտերը։
![lazania-12-LN.jpg 600x400](/images/mixed/lazania-12-LN.jpg)
Վերևում քսեք մի քիչ պանրի և կաթնաշոռի խառնուրդ։ Շերտերի քանակը 1-ով ավել է խմորի շերտերից։
![lazania-13-LN.jpg 600x400](/images/mixed/lazania-13-LN.jpg)
Ծածկեք լազանայի թերթիկով։
![lazania-14-LN.jpg 600x400](/images/mixed/lazania-14-LN.jpg)
Այսպես շարունակում ենք փոխարինել շերտերը, մինչև բաղադրիչները սպառվեն: Թխելու ամանը ծածկեք փայլաթիթեղով և դրեք 180-200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ 20 րոպե։
![lazania-15-LN.jpg 600x400](/images/mixed/lazania-15-LN.jpg)
Հեռացրեք փայլաթիթեղը և շարունակեք թխել լազանան ևս 10-15 րոպե։
![lazania-16-LN.jpg 600x400](/images/mixed/lazania-16-LN.jpg)
Նրբերշիկներով և շամպինիոններով լազանիան պատրաստ է։ Թողեք ուտեստը մի փոքր սառչի, բաժանեք մասերի և մատուցեք։
![lazania-00-LN.jpg 600x400](/images/mixed/lazania-00-LN.jpg)
Բարի ախորժակ!
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 2782 անգամ
Читать на русском
|