|
Շերտավոր աղցան «Նրբություն». համահունչ տոնական սեղանին
11.12.2025
Այս շերտավոր աղցանը՝ հավի մսով, սնկով, ձվով և պանրով, հետաքրքիր է, քանի որ շերտերը կազմված են ոչ թե մեկ, այլ երկուական բաղադրիչներից։ Միավորվելով դրանք ստեղծում են անհավանական հաճելի համային համադրություն։
Բաղադրիչները․
– Հավի փափկամիս՝ 200 գ
– Պահածոյացված սունկ (շամպինիոն)՝ 150 գ
– Հավի ձու՝ 3 հատ
– Պինդ պանիր՝ 80 գ
– Մայոնեզ՝ 150 գ
– Գլուխ սոխ՝ 20–30 գ
– Սամիթ կամ մաղադանոս՝ զարդարման համար՝ 5 գ։
Պատրաստման եղանակը
Նախ, ըստ անհրաժեշտ քանակի նախապատրաստում ենք հավի մսով, սնկով, ձվով և պանրով աղցանի բաղադրիչները: Լվանում ենք կանաչին, ձվերը և ջուր ենք լցնում՝ հավը եփելու համար։

Հավի ֆիլեն գցում ենք եռացող ջրի մեջ, եփում 15 րոպե և հանում արգանակից։ Սառչելուց հետո կտրատում ենք փոքր կտորների։

Ձվերը պինդ խաշում ենք. դրանք դնում ենք սառը ջրի մեջ, եռացնում և ժամանակաչափը պահելով 10 րոպեի վրա: Այնուհետև եռացող ջուրը քամում ենք, վրան լցնում սառը ջուր և մաքրում սառած ձվերը: Դեղնուցներն սպիտակուցներից առանձնացնում ենք:

Մանրացված հավի ֆիլեով տարայի մեջ լցնում ենք փշրած դեղնուցները։

Ավելացնում ենք 2 ճաշի գդալ մայոնեզ։

Լավ խառնում ենք, անհրաժեշտության դեպքում ավելացնում աղ և խառնուրդը բաժանում 2 մասի։

Ձվի սպիտակուցներն անցկացնում ենք խոշոր քերիչով։

Պահածոյացված սունկը մանր կտրատրատում ենք։

Սունկը խառնում ենք սպիտակուցների հետ։

Ստացված զանգվածը խառնում ենք և նույն ձևով բաժանում երկու հավասարաչափ մասի։

Սոխը մանր կտրատում ենք։ Եթե սոխը կծու է, այն նախ 15-20 րոպե դրեք սառը ջրի մեջ։

Քերում ենք պանիրը։

Առաջին շերտը՝ ձվի դեղնուցի և հավի մսով խառնուրդի կեսը, լցնում ենք աղցանի համար նախատեսված կաղապարի կամ ապակե ամանի մեջ: Պատառաքաղով զգուշորեն սեղմում ենք:

Երկրորդ շերտը սնկով սպիտակուցն է։

Դրանից հետո լցնում ենք կտրատած սոխ։

Կրկին՝ հավի ու դեղնուցի խառնուրդը և մայոնեզ։

Լցնում ենք մնացած սունկն ու ձվի սպիտակուցը։ Յուրաքանչյուր շերտը պատառաքաղով թեթևակի սեղմում ենք։

Վերին շերտը պատում ենք մայոնեզով։

Զգուշորեն հեռացնում ենք կաղապարը և վերին շերտերի վրա առատորեն ցանում քերած պանիրը։

Հավի մսով, սնկով, ձվով և պանրով շերտավոր աղցանը զարդարում ենք համեմունքներով, և մեկ ժամով դնում սառնարան։
Տորթի տեսքով շատ ախորժելի և համեղ «Նրբություն» աղցանը պատրաստ է։ Բարի ախորժակ։

Աղբյուր՝ LADYNEWS.am Դիտվել է 97 անգամ
Читать на русском
|