Рус. Հայ.
ԽՈՀԱՆՈՑ

Դուբայի շոկոլադ. ժողովրդականության պառճառները և բաղադրատոմսը

08.07.2025

Հայտնի քաղցրավենիքն այնքան էլ հեշտ չէ գնել, բայց կարող եք փորձել այն ինքներդ պատրաստել: Ներկայացնում ենք, թե ինչ է Դուբայի շոկոլադը և ինչպես այն պատրաստել տանը:

Սա ոչ միայն քաղցրավենիք է, այլև իսկական խոհարարական գլուխգործոց, որը համատեղում է արաբական խոհանոցի ավանդույթներն ու ժամանակակից արտադրական տեխնոլոգիաները: Այս եզակի արտադրանքը նվաճել է աշխարհի գուրմանների սրտերը՝ շնորհիվ իր յուրահատուկ համի և բաղադրիչների հաջող համադրության: Եկեք պարզենք, թե ինչից է պատրաստվում Դուբայի շոկոլադը և ինչու է այն այդքան տարածված դարձել:

Ի՞նչ է Դուբայի շոկոլադը

Դա սև կամ կաթնային շոկոլադի մեծ սալիկ է՝ անսովոր խրթխրթան միջուկով, որը բաղկացած է տապակած կատաիֆի խմորից, պիստակի մածուկից։

Դուբայի շոկոլադե միջուկի գլխավոր առանձնահատկությունը կատաիֆի խմորն է։ Այն ավանդական արևելյան քաղցրավենիք է՝ պատրաստված ալյուրի և օսլայի նուրբ թելերից։ Խմորի երկրորդ անվանումը հրեշտակի մազ է։

Դուբայի շոկոլադը հայտնի է դարձել որակյալ բաղադրիչների, արևելյան համերի և նրբագեղ դիզայնի յուրահատուկ համադրության շնորհիվ: Պատրաստման մեջ օգտագործվում են հազվագյուտ համեմունքներ, ընկույզներ և չոր մրգեր: Դեսերտը, որպես կանոն, զարդարվում է ձեռքով, ինչն այն դարձնում է իսկական արվեստի գործ: Այս արևելյան քաղցրավենիքը դարձել է կարգավիճակի և հեղինակության խորհրդանիշ:

Ինչո՞ւ է Դուբայի շոկոլադը դարձել այդքան տարածված։ Այստեղ մեծ դեր է խաղում մարքեթինգը։ Ահա դրա ժողովրդականության մի քանի պատճառներ.

- վիրուսային տեսանյութերը սոցիալական ցանցերում,
- աղանդերի անսովոր համը,
- հետաքրքրաշարժ բարձր գինը,
- ձեռքի աշխատանքը,
- տեսողական գրավչությունը:

Դասական Դուբայի շոկոլադ պիստակի մածուկով

Դուբայի շոկոլադ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է գնել որակյալ բաղադրիչներ՝ լավ պիստակի մածուկ՝ առանց հավելանյութերի, համեմունքների, ներկանյութերի և կապակցանյութերի: Եթե խանութում դժվար է գտնել այն, պիստակը կարող եք ինքներդ մանրացնել բլենդերի մեջ, բայց դա աշխատատար և ժամանակատար գործընթաց է:

Բացի այդ, ձեզ անհրաժեշտ կլինեն հատուկ սարքավորումներ՝ շոկոլադե սալիկի համար նախատեսված պլաստիկե կամ սիլիկոնե կաղապար, ինչպես նաև սիլիկոնե թիակ (ալյումինեն չի աշխատի, քանի որ կօքսիդանա):

Ինչո՞ւ է Դուբայի շոկոլադը դարձել այդքան հանրահայտ։ Այստեղ Մմեծ դեր է խաղումարքեթինգը  ։ Ահա դրա ժողովրդականության մի քանի պատճառներ.

Բաղադրիչները․

• 200 գրամ որակյալ շոկոլադ (կաթնային կամ սև՝ ըստ ձեր ճաշակի),
• 50 գրամ կատայիֆի խմոր․ կարելի է գնել շուկաներում կամ որոշ սուպերմարկետներում,
• 50 գրամ պիստակի մածուկ,
• 25 գրամ թահինիի մածուկ (հայտնի է նաև որպես քունջութի մածուկ),
• 45 գրամ կարագ,
• աղ (ըստ ճաշակի)։

Պատրաստման եղանակը.

1. Կատաիֆիի խմորը պետք է մանր կտրատել շերտերով՝ բարակ վերմիշելի նման և տապակել կարագի մեջ՝ մինչև ոսկեգույն դառնալը։

2. Դեռևս տաք վիճակում խմորը խառնեք պիստակի և քնջութի մածուկի (թահինի) հետ. ցանկության դեպքում ավելացրեք մի պտղունց աղ և վանիլի էքստրակտ: Լավ խառնեք միջուկը, բայց խմորը մի՛ վերածեք խյուսի. այն պետք է խրթխրթան լինի: Միջուկը ամբողջությամբ սառեցրեք:

600x400

3. 200 գրամ շոկոլադը  հալեցրեք կրկնակի կաթսայի մեջ կամ միկրոալիքային վառարանում: Անընդհատ խառնեք շոկոլադը, որպեսզի այն հավասարաչափ տաքանա և թույլ մի տվեք, որ եռա:

4. Շոկոլադի ընդհանուր զանգվածը բաժանեք երկու մասի, առաջին կեսը լցրեք կաղապարի մեջ, սպասեք, մինչև շոկոլադի առաջին շերտը կարծրանա և վրան լցրեք միջուկը: Պատեք այն մնացած հեղուկ շոկոլադով: Կաղապարը նախապես ոչնչով յուղելու կարիք չկա:

600x400

5. Թողեք պատրաստի աղանդերը սառչի և կայունանա մինչև լիովին ամրանա։

Պատրաստի Դուբայի շոկոլադը պետք է պահել սառնարանում՝ միջուկի փչանալուց խուսափելու համար, և օգտագործել մի քանի օրվա ընթացքում։

600x400

Աղբյուր՝ LADYNEWS.am

Դիտվել է 2054 անգամ

Читать на русском

ՄԵԿՆԱԲԱՆԵԼ

Ձեր անունը: *
Ձեր էլ. հասցեն: *
Մեկնաբանությունը: *

Տնական մայոնեզ 5 րոպեում

02.10.2025
Մայոնեզը պատրաստի սոուս է, որը հիանալի համադրվում է գրեթե ցանկացած ուտեստի հետ: Հիմնական բաղադրիչներն են բուսական յուղը, քացախը և ձուն:

Հավով աղցան «Շատակեր»

15.08.2025
Այս աղցանի մի քանի տեսակներ կան, սա ամենապարզն ու ամենամատչելին է:

Դուբայի շոկոլադ. ժողովրդականության պառճառները և բաղադրատոմսը

08.07.2025
Հայտնի քաղցրավենիքն այնքան էլ հեշտ չէ գնել, բայց կարող եք փորձել այն ինքներդ պատրաստել: Ներկայացնում ենք, թե ինչ է Դուբայի շոկոլադը և ինչպես այն պատրաստել տանը:

Ֆրանսիական կարտոֆիլի կակարկանդակ. նուրբ և համեղ ուտեստ

17.06.2025
Նույնիսկ եթե կարտոֆիլային ուտեստները ձեր խոհանոցում տարածված չեն, անհնար է դիմադրել այս ֆրանսիական կարկանդակին։ 

Ելակով թխվածքաբլիթներ

22.05.2025
Նուրբ, փափուկ, չափավոր քաղցր և փխրուն ելակով թխվածքաբլիթներն ախորժելի տնական քաղցրավենիք են։ Խմորը հունցվում է հեշտությամբ և արագ։

Հնդկացորենի կոտլետներ

02.05.2025
Բոլորը հավանաբար գիտեն այս հացահատիկային կուլտուրայի սննդային հատկությունների մասին, բայց միայն քչերին է հաջողվում լիովին բացահայտել դրա խոհարարական ներուժը։ Ահա թե ինչու որոշեցինք առաջարկել այս կոտլետների գաղափարը:

Բաժնի բոլոր նյութերը

ՄԵԿ ՏՈՂՈՎ
14-10-2025 11:31
Մեգան Մարքլը կրկին ուշադրության կենտրոնում է, և այս անգամ՝ ոչ իր հագուստի պատճառով: Balenciaga-ի գլխավոր դիզայներ Պիերպաոլո Պիչոլին բացահայտել է, որ Սասեքսի դքսուհին ինքն է հրավեր խնդրել ցուցադրության համար, ինչը Մեգանն ավելի վաղ հայտարարել էր, որ միջոցառմանը իր մասնակցությունը դիզայների հետ «երկարատև բարեկամության գագաթնակետն» էր: Սակայն The Cut ամսագրին տված հարցազրույցում Պիչոլին ակնարկել է, որ իրենց հարաբերությունները շատ ավելի քիչ մտերիմ են:նշանավորել է նրա բարձրակարգ դեբյուտը Փարիզի նորաձևության շաբաթվա ցուցադրությունում: 
13-10-2025 09:58
79 տարեկան հասակում մահացել է hոլիվուդյան դերասանուհի Դայան Քիթոնը: Այս մասին հայտնել է People-ը՝ հղում անելով նրա ընտանիքի հայտարարությանը: Աստղի մտերիմները չեն բացահայտել նրա մահվան պատճառը՝ խնդրելով լրագրողներին հարգել իրենց անձնական կյանքը: Սակայն հայտնի է, որ Քիթոնի մոտ նախկինում մաշկի քաղցկեղ էր ախտորոշվել: Դերասանուհին նկարահանվել է բազմաթիվ ճանաչված ֆիլմերում («Կնքահայրը», «Առաջին կանանց ակումբը», «Հարսնացուի հայրը»): 1977 թվականին նա արժանացել է «Օսկար» մրցանակի՝ որպես լավագույն դերասանուհի «Էննի Հոլ» ֆիլմում դերի համար:
13-10-2025 09:54
Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյը հակացուցված է ծանր հիպերտոնիա ունեցող մարդկանց, ինչպես նաև հղի կանանց համար: Ըստ սննդաբանների՝ չիչխանով և կոճապղպեղով թեյը կարող է գրգռել ստամոքս-աղիքային տրակտը: Այն կարող է խթանել լեղապարկի քարերի տեղաշարժը և առաջացնել լեղուղիների խոցի նոպա: Հակակոագուլյանտներ (վարֆարին, ասպիրին) ընդունող հիվանդների մոտ կոճապղպեղի թեյը կարող է մեծացնել արյունահոսության ռիսկը: Հղիության ընթացքում կոճապղպեղը ընդունելի է փոքր չափաբաժիններով, բայց այն չպետք է չարաշահել: 
13-10-2025 09:51
Disney ընկերությունը վերսկսել է 2010թ. «Ռապունցել. խճճված պատմություն» մուլտֆիլմի խաղարկային ռիմեյքի աշխատանքները: Այս մասին հաղորդում է Deadline-ը: Հաղորդվում է, որ Սքարլեթ Յոհանսոնին առաջարկվել է գլխավոր անտագոնիստի՝ Գոթել մայրիկի դերը։ Մայքլ Գրեյսին («Մեծագույն շոումեն») կնկարահանի ֆիլմը, իսկ սցենարը կադապտացնի Ջենիֆեր Քեյթին Ռոբինսոնը:
13-10-2025 09:48
«Մեծ սաղավարի» մրցաշարերի կրկնակի չեմպիոն, աշխարհի երրորդ ռակետ, ամերիկացի Կարիո Գաուֆը նվաճեց Չինաստանի Վուհան քաղաքում անցկացված WTA-1000 մրցաշարի տիտղոսը։ Եզրափակիչում նա պարտության մատնեց աշխարհի 6-րդ ռակետ, ամերիկացի Ջեսիկա Պեգուլային՝ 6:4, 7:5։ Մրցախաղը տեւեց 1 ժամ եւ 44 րոպե։ 21-ամյա Կորի Գաուֆը նվաճեց 11-րդ տիտղոսը կարիերայում՝ 2025թ․ «Ռոլան Գարոսի» տիտղոսից հետո առաջինը։
LN-Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԿԱՐԴԱԼ
LN -Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԴԻՏԵԼ
% ԶԵՂՉԵՐ ԽԱՆՈՒԹՆԵՐՈՒՄ
ՈՒՐ ԳՆԱԼ ԵՐԵԿՈՅԱՆ
ՕԳՏԱԿԱՐ ՀՂՈՒՄՆԵՐ
ՆՈՐԸ ՁԵՐ ԿՅԱՆՔՈՒՄ

Ամսվա աստղագուշակ․ հոկեմբեր 2025 թ․

01.10.2025
Առաջին երկու շաբաթները կանցնեն նահանջող Պլուտոնի գերիշխանության ներքո, և դրանք մարտահրավերներով լի կլինեն։ Սակայն հոկտեմբերի երկրորդ կեսը դրական շրջադարձ կբերի։

LADYNEWS TV
Yellowheart-ը և Rosa Linn ներկայացրել են իրենց նոր՝ «Վարդագույն» զուգերգը։
ՕՐՎԱ ԱՍՏՂԱԳՈՒՇԱԿ

Խոյ
21.03-20.04

Ցուլ
21.04-22.05

Երկվորյակ
23.05-22.06

Խեցգետին
23.06-23.07

Առյուծ
24.07-24.08

Կույս
25.08-23.09

Կշեռք
24.09-23.10

Կարիճ
24.10-22.11

Աղեղնավոր
23.11-22.12

Այծեղջուր
23.12-20.01

Ջրհոս
21.01-19.02

Ձուկ
20.02-20.03
ՇԱԲԱԹՎԱ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾԸ
09.10.2025
Դիտվել է 517 անգամ
13.10.2025
Դիտվել է 467 անգամ
08.10.2025
Դիտվել է 361 անգամ
10.10.2025
Դիտվել է 283 անգամ
11.10.2025
Դիտվել է 255 անգամ

© 2012, LADYNEWS.am
Մեջբերումներ անելիս հղումը (hyperlink) LADYNEWS.am-ին պարտադիր է: Կայքում արտահայտված կարծիքները պարտադիր չէ, որ համընկնեն խմբագրության տեսակետի հետ: Գովազդների բովանդակության համար կայքը պատասխանատվություն չի կրում:

LADYNEWS.am-ի մասին
Հեռ.` +374060445674, +37455545535
Էլ-փոստ` [email protected]
Գովազդ կայքում: Հեռ.՝ +374060445674, +374 55545535
Էլ-փոստ՝ [email protected]

Webmaster