Հավով աղցան «Շատակեր»
15.08.2025
Խորհուրդ ենք տալիս փորձել հավի մսով պարզ, համեղ և կշտացնող «Շատակեր» աղցանը։ Այս աղցանի մի քանի տեսակներ կան, սա ամենապարզն ու ամենամատչելին է:
Բաղադրիչները (6 չափաբաժնի համար)
- Հավ (կրծքամիս կամ ազդր)՝ 300-400 գ - Գազար՝ 1-2 հատ - Գլուխ՝ 1-2 հատ - Մարինած վարունգ (թթու)՝ 2-4 հատ – Սխտոր (ըստ ցանկության)՝ 2-4 պճեղ – Բուսական յուղ տապակելու համար՝ ըստ անհրաժեշտության – Աղ՝ ըստ ճաշակի – Պղպեղ՝ ըստ ճաշակի – Մայոնեզ՝ 2-3 ճաշի գդալ։

Պատրաստման եղանակը
Լվացեք հավի ազդրը կամ կրծքաամիսը։

Հավի միսը դրեք սառը ջրի մեջ։ Եփեք աղ արած ջրի մեջ մինչև պատրաստ լինելը (եռացնելուց մոտ 20 րոպե հետո)։

Մաքրեք, լվացեք և մանր կտրատեք սոխը։

Մաքրեք գազարը, լվացեք և կտրեք բարակ շերտերով կամ քերեք խոշոր քերիչով։

Հավի միսը առանձնացրեք ոսկորներից, կտրեք փոքր կտորների։

Տաքացրեք տապակը, լցրեք բուսական յուղը։ Նախապատրաստած գազարը լցրեք տաք յուղի մեջ։ Խառնելով տապակեք գազարը միջին կրակի վրա (մոտ 3-5 րոպե)։ Թողեք սառչի։

Տաքացրեք տապակը, լցրեք բուսական յուղը։ Նախապատրաստած սոխը լցրեք տաք յուղի մեջ։ Միջին կրակի վրա սոխը խառնելով տապակեք մինչև փափկի՝ 2-4 րոպե։ Թողեք սառչի։

Մաքրեք և մանր կտրատեք սխտորը։

Մարինացված (թթու) վարունգները կտրատեք բարակ շերտերով կամ փոքր խորանարդիկներով։

Բոլոր բաղադրիչները լցրեք ամանի մեջ։ Ըստ ճաշակի ավելացրեք աղ և պղպեղ։ Համեմեք մայոնեզով։

Լավ խառնեք։

Հավով «Շատակեր բժորկա» աղցանը պատրաստ է։ Բարի ախորժակ։

Աղբյուր՝ LADYNEWS.am Դիտվել է 449 անգամ
Читать на русском
|