Յոգուրտային տորթ
15.05.2012
Եթե չեք սիրում թխված տորթեր, ապա այս համեղ յոգուրտային տորթը հենց Ձեզ համար է: Պատրաստվում է շատ արագ, առանց մեծ ջանքերի:
Անհրաժեշտ է'
ըմպելի յոգուրտ' 2 հատ կամ 0.5 լ , արագ պատրաստվող ժելատին' 30 գրամ, եգիպտացորենի ձողիկներ' 1 տուփ կամ 90 գրամ, շոկոլադե և կաթնային գնդիկներ' 75 գրամ, կիվիի ժելե' 1 տուփ, նարինջ '1 հատ, քունջութ' ձևավորման համար :
Ժելատինը բացում ենք տաք ջրով, թողնում 10 րոպե, հետո դնում կրակին, բայց չթողնելով եռալու աստիճան: Եթե ուզում եք տորթը գեղեցիկ լինի, ապա յոգուրտը վերցրեք երկու տարբեր գույների: Մենք ընտրել ենք ազնվամորի և արքայախնձոր: Վերցնում եք տարբեր ամաններ, լցնում յուրաքանչյուր գույնը մեկի մեջ և հալեցրած ժելատինը կիսում, լցնում երկուսի մեջ:
Վերցնում եք հարմար աման, որով կարող եք ձև տալ, մեջը փռում սննդային պոլիէթիլեն:
Մորու գույն ունեցող յոգուրտի մեջ լցնում եք եգիպտացորենի ձողիկները և խառնում, հետո ստացված զանգվածը լցնում եք այն ամանի մեջ, որում արդեն սկսում եք ստանալ տորթը:
Լցնելուց հետո դնում եք սառնարան, որ բավականաչափ սառչի: Եթե ուզում եք ընթացքը արագ լինի, ապա կարող եք սառցախցիկում էլ դնել: Անցնում եք երկրորդ շերտին: Գնդիկները խառնում եք նարնջագույն յոգուրտին, հետո լցնում սառած շերտի վրա:
Նորից դնում սառնարան:
Հալեցնում եք կիվիի ժելեն, թողնում հովանա, մինչև կիսելի ոչ շատ խիտ թանձրության, հետո լցնում տորթի երկրորդ շերտի վրա: Դարձյալ դնում եք սառնարանում, թողնում, որ ամբողջովի դոնդողը կազմավորվի:
Հետո հանում եք և զգուշությամբ առանձնացնում պոլիէթիլենից և սկսում ձևավորման աշխատանքները: Ձևավորեք կտրատած նարնջով և քունջութով: Ահա և վերջ, հիասքանչ ամառային զգացողությունը ապահովված է:
Բարի վայելում:
Դիտվել է 8973 անգամ
|