Աղցան մանդարինի տեսքով. ամանորյա սեղանի համար
24.12.2024
Ամանորյա սեղանի ոսկե մանդարիններով ոչ ոքի չես զարմացնի... Իսկ եթե դրանք մրգեր չլինե՞ն, այլ հյութեղ, վառ, յուրօրինակ աղցան՝ հավի ֆիլեով և պանիրով։
Բաղադրիչները
– Եփած գազար՝ 3 հատ – Եփած հավի ֆիլե՝ 1 հատ – Կոշտ պանիր՝ 60 գ – Ընկույզի միջուկներ՝ 60 գ – Մայոնեզ՝ 3 ճ.գ. – Աղ՝ 4 պտղունց – Աղացած սև պղպեղ՝ 2 պտղունց – Մեխակ՝ 4-6 հատ (չորացրած)։
Պատրաստման եղանակը
Նախապատրաստեք անհրաժեշտ բաղադրիչները։ Գազարն ու հավի ֆիլեն նախապես խաշեք, ապա սառեցրեք։
Եփած գազարը մաքրեք, լվացեք և անցկացրեք մանր քերիչով։ Մի օգտագործեք խոշոր քերիչ, հակառակ դեպքում աղցանը բավարար ախորժելի տեսք չի ունենա: Գազարի մեջ լցրեք 1,5 ճ/գ ցանկացած յուղայնությամբ մայոնեզ, ավելացրեք 2 պտղունց աղ և խառնեք ամբողջ զանգվածը։ Ցանկության դեպքում կարող եք դրա մեջ գցել մի պճեղ մաքրած սխտոր, եթե սիրում եք վերջինիս բույրով ուտեստներ:
Եփած հավի ֆիլեն կտրատեք խորանարդիկների և լցրեք բլենդերի մեջ։
Այդտեղ լցրեք նաև ընկույզի միջուկը։
Մանրացրեք ամբողջը՝ մինչև մանր փշրանքների (մոտ 3 րոպե):
Մանրացված զանգվածը լսրեք խորը տարայի մեջ, վրան ավելացրեք մայոնեզ, աղ և աղացած սև պղպեղ։ Խնամքով ամենը խառնեք:
Ցանկացած տեսակի պինդ պանիրը կտրատեք 1X1 սմ չափսի խորանարդիների, ֆիլեի և ընկույզի խառնուրդի մի մասը տափակացրեք՝ ձևավորելոց փոքրիկ «լավաշ» և դրա մեջտեղը դրեք պանրի խորանարդիկ: Կլորացրեք այնպես, որ միջուկը լինի գնդի ներսում։ Աշխատեք մեծ գնդեր չստանալ, հակառակ դեպքում գազարի զանգվածը չի հերիքի:
Այժմ գազարի զանգվածից «լավաշ» ստացեք և դրեք ափսեի մեջ։ Գազարից «լավաշի» վրա դրեք մի գունդ պանիր և կլորացնել՝ «մանդարին» ստանալու համար:
Այս կերպ ձևավորեք աղցանի մի քանի չափաբաժին, մինչև բաղադրիչները սպառվեն։ Մանդարինի տեսքով աղցանը պահեք սառնարանում։
Մատուցելիս յուրաքանչյուր «մանդարինի» գլխիկին չորացրած մեխակ ամրացրեք, որպեսզի այն նմանվի մրգին, և ճաշատեսակը զարդարեք թարմ կանաչեղենով:
Մանդարինի տեսքով աղցանը պատրաստ է։ Կտրելու դեպքում աղցանը գեղեցիկ և ախորժելի տեսք ունի:
Բարի ախորժակ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 404 անգամ
Читать на русском
|