| 
     Աղցան մանդարինի տեսքով. ամանորյա սեղանի համար 
    
     24.12.2024
  Ամանորյա սեղանի ոսկե մանդարիններով ոչ ոքի չես զարմացնի... Իսկ եթե դրանք մրգեր չլինե՞ն, այլ հյութեղ, վառ, յուրօրինակ աղցան՝ հավի ֆիլեով և պանիրով։ 
Բաղադրիչները 
– Եփած գազար՝ 3 հատ – Եփած հավի ֆիլե՝ 1 հատ – Կոշտ պանիր՝ 60 գ – Ընկույզի միջուկներ՝ 60 գ – Մայոնեզ՝ 3 ճ.գ. – Աղ՝ 4 պտղունց – Աղացած սև պղպեղ՝ 2 պտղունց – Մեխակ՝ 4-6 հատ (չորացրած)։ 
Պատրաստման եղանակը 
Նախապատրաստեք անհրաժեշտ բաղադրիչները։ Գազարն ու հավի ֆիլեն նախապես խաշեք, ապա սառեցրեք։ 
  
Եփած գազարը մաքրեք, լվացեք և անցկացրեք մանր քերիչով։ Մի օգտագործեք խոշոր քերիչ, հակառակ դեպքում աղցանը բավարար ախորժելի տեսք չի ունենա: Գազարի մեջ լցրեք 1,5 ճ/գ ցանկացած յուղայնությամբ մայոնեզ, ավելացրեք 2 պտղունց աղ և խառնեք ամբողջ զանգվածը։ Ցանկության դեպքում կարող եք դրա մեջ գցել մի պճեղ մաքրած սխտոր, եթե սիրում եք վերջինիս բույրով ուտեստներ: 
  
Եփած հավի ֆիլեն կտրատեք խորանարդիկների և լցրեք բլենդերի մեջ։ 
  
Այդտեղ լցրեք նաև ընկույզի միջուկը։ 
  
Մանրացրեք ամբողջը՝ մինչև մանր փշրանքների (մոտ 3 րոպե): 
  
Մանրացված զանգվածը լսրեք խորը տարայի մեջ, վրան ավելացրեք մայոնեզ, աղ և աղացած սև պղպեղ։ Խնամքով ամենը խառնեք: 
  
Ցանկացած տեսակի պինդ պանիրը կտրատեք 1X1 սմ չափսի խորանարդիների, ֆիլեի և ընկույզի խառնուրդի մի մասը տափակացրեք՝ ձևավորելոց փոքրիկ «լավաշ» և դրա մեջտեղը դրեք պանրի խորանարդիկ: Կլորացրեք այնպես, որ միջուկը լինի գնդի ներսում։ Աշխատեք մեծ գնդեր չստանալ, հակառակ դեպքում գազարի զանգվածը չի հերիքի: 
  
Այժմ գազարի զանգվածից «լավաշ» ստացեք և դրեք ափսեի մեջ։ Գազարից «լավաշի» վրա դրեք մի գունդ պանիր և կլորացնել՝ «մանդարին» ստանալու համար: 
  
Այս կերպ ձևավորեք աղցանի մի քանի չափաբաժին, մինչև բաղադրիչները սպառվեն։ Մանդարինի տեսքով աղցանը պահեք սառնարանում։ 
   
Մատուցելիս յուրաքանչյուր «մանդարինի» գլխիկին չորացրած մեխակ ամրացրեք, որպեսզի այն նմանվի մրգին, և ճաշատեսակը զարդարեք թարմ կանաչեղենով: 
  
Մանդարինի տեսքով աղցանը պատրաստ է։ Կտրելու դեպքում աղցանը գեղեցիկ և ախորժելի տեսք ունի: 
  
Բարի ախորժակ: 
  
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 4444 անգամ
  Читать на русском
  
 |