«Տիրամիսուի ոճով»՝ ելակով աղանդեր
20.06.2020
Պատրաստման առումով ոչ բարդ, շատ համեղ և գեղեցիկ աղանդեր՝ ելակի սեզոնի համար։
Բաղադրիչները․
• Ելակ՝ 300 գ • Կարագ՝ 1 ճաշի գդալ • Շաքարավազ՝ 50 գ • Կոնյակ (ցանկացած ուժեղ ալկոհոլ)՝ 2 ճաշի գդալ
Կրեմ-չիզ
• Կաթնաշոռ՝ 200 գ • Սերուցք (33%) ՝ 200 մլ • Շաքարի փոշի՝ 80 գ • Վանիլին՝ ըստ ճաշակի։
Աղանդերի այլ հավելումներ
• Լուծվող սուրճ՝ 1 թեյի գդալ • Եռացրած ջուր՝ 100 մլ • Կակաոյի փոշի՝ 2 ճաշի գդալ • Անանուխ (ձևավորման համար)՝ 4 հատ • Շաքարի փոշի (ձևավորոլու համար)՝ ըստ ճաշակի • Թխվածքաբլիթ (սավոյարդի ձողիկներ)՝ 12 հատ:
Պատրաստման ժամանակը' 60 րոպե։
Պատրաստման եղանակը․

Ելակները լվանում ենք, պոչերը հեռացնում, չորացնում թղթե սրբիչով։

Թավայի մեջ հալեցնում են կարագը։

Ելակը լցնում ենք թավայի մեջ, վրան ցանում շաքարավազը։

Հենց որ ելակներից հյութը սկսում է դուրս գալ, վրան լցնում ենք ուժեղ ալկոհոլը' ռոմ, կոնյակ կամ այլ։ Վերևից կրակով այրում ենք (կարելի է օգտագործել գազի այրիչ): Հենց կրակը մարվի, մի կողմ ենք դնում և թողնում, որ ելակները լիովին սառչեն:

Պատրաստում են կրեմ-չիզը: Խառնում ենք կաթնաշոռը, սերուծքը, շաքարի փոշին, վանիլինը և ամբողջը խառնիչով հարում՝ միչև կրեմ ստանալը։

Եփում ենք սուրճը․ 1 թեյի գդալ՝ 100 մլ եռացրած ջրին։ Թողնում ենք սառչի։

Թխվածքաբլիթները բաժանում ենք 4 մասի։

Մատուցման համար վերցնում ենք բաժակներ: Աղանդերի ձևավորման հարմարության համար կրեմը կարելի է լցնել խոհարարական տոպրակի մեջ' հատուկ ծայրով: Բաժակի ներքկի հատակին մի քիչ կրեմ ենք լցնում, վրան շաղ տալիս կակաոյի փոշի:

Թխվածքաբլիթները թաթախում ենք սուրճի մեջ և շերտով շարում բաժակի մեջ։

Վրան դնում ենք մի քանի հյութայի ելակ։

Հաջորդ շերտը՝ դարձյալ կրեմ։

Կրեմի վրայից դնում ենք «այրված» ելակներ, զարդարում անանուխով, վրան ցանում շաքարի փոշի։
Աղանդերը մատուցում ենք սառեցված վիճակում։ Բարի ախորժակ։

Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 6603 անգամ
Читать на русском
|