Ելակով պաղպաղակ. պատրաստիր տանը
26.04.2012
Այնքան մեծ է վաճառվող պաղպաղակի տեսականին, որ ուզում ես մի բան էլ ինքդ ստանալ: Օրինակ, կարող եք պատրաստել ձեր սիրելի ելակով պաղպաղակը տնային պայմաններում:
Հարկավոր է՝
շաքարավազ' 1 բաժակ, կիտրոնի կամ լայմի կեղև' 2 հատ, կաթ և սերուցք' միասին 1 բաժակ, խիտ սերուցք' 1 բաժակ, դեղնուց' 4 հատ, ելակի պյուրե՝ 1 բաժակ, 2 հատ լայմի հյութ, դեղնուց' 4 հատ, ռոմ' 2 ճաշի գդալ, աղ' մի պտղունց:
Պատրաստման եղանակը.
Քերիչով անցկացրեք լայմի կամ կիտրոնի կեղևը: Լցրեք միջին չափի կաթսայի մեջ և տաքացրեք կես բաժակ շաքարավազի հետ այքան ժամանակ, մինչև հաճելի բույր զգաք:

Ավելացրեք կաթն ու սերուցքը և տաքացրեք զանգվածը միջին կրակի վրա մինչև եռալը: Խիտ սերուցքը լցրեք մեծ թասի մեջ: Թասի վրա դրեք քամիչ: Առանձին միջին չափի թասի մեջ հարեք ձվի դեղնուցները մնացած կես մաժակ շաքարավազի հետ: Երբ սերուցքային զանգվածը եռա, շատ դանդաղ լցրեք այն հարած դեղնուցի վրա և խառնեք հարիչով:

Ստացված զանգվածը ետ լցնել կաթսայի մեջ և դնել միջին կրակի վրա մինչև եռ գալը' շարունակելով խառնել: Զանգվածը անցկացնել այն քամիչով, որը դրված էր սերուցքով թասի վրա: Խառնեք: Ավելացրեք ելակի պյուրեն, լայմի հյութը և ռոմը: Խառնեք այնքան, մինչև միատարր զանգված ստանաք:

Դրեք սառնարանում ամենաքիչը 4 ժամով կամ ամբողջ գիշերը: Հանեք և դրեք սառցարանում այնքան, մինչև հասնի իր պատրաստի վիճակին:
Բարի վայելում: Դիտվել է 7444 անգամ
|