Ճիշտ սնունդը 30 անց կանանց համար
11.05.2016
Տարիքի ընթացքում, ցավոք, փոխվում է ոչ միայն հայացքը կյանքին, այլ նաև նյութափոխանակությունը: Այդ պատճառով, եթե դուք թարմ եք և համոզված ձեր անկրկնելիության մեջ, անցնելով նոր տարիքային փուլ, միևնույն է, պետք է որոշ փոփոխություններ մտցնեք ձեր սննդակարգում, այնպես, որ կարողանաք ձեր օրգանիզմն ապահովել անհրաժեշտ միկրոէլեմենտներով և վիտամիններով:
Առաջին հերթին 30 անց կինը պետք է ուշադրություն դարձնի այն մթերքների վրա, որոնցում կա կալցիում: Դա կաթնամթերքն է, կանաչեղենը` սամիթը, համեմը, դափնու տերևը: Պետք է նաև հիշել վիտամին D-ի մասին և ամեն օր օգտագործել ձվի դեղնուց:
Կենսունակության պահպանման համար շատ կարևոր է յոդը: Այդ պատճառով պետք է օգտագործել ընկուզեղեն և ծովի կաղամբ: Յոդը կազատի ձեզ շուտ հոգնելուց, կպաշտպանի ատամները և մազերը:
Երեսունից հետո, կանայք պետք է հրաժարվեն խիստ դիետաներից և հաճախ սնունդ պատրաստելուց: Առաջինը հյուծում է օրգանիզմը, իսկ այդ տարիքում վերականգնումը դանդաղ է տեղի ունենում և կարելի է լուրջ վնաս հասցնել օրգանիզմին: Իսկ հաճախ պատրաստելը ազդում է հոգեբանորեն և կարող է բերել սննդի չարաշահմանը:
Ամենօրյա սննդակարգում պարտադիր պետք է լինեն մագնիումը, որը ազատում է սթրեսից և լավացնում հիշողությունը: Այն կարելի է ստանալ հնդկաձավարի և վարսակի փաթիլների միջոցով:
Միկրոէլեմենտների և վիտամինների յուրացմանը խանգարում են սուրճը, ալկոհոլը և հակաբիոտիկները: Ամփոփելով արդյունքները, կարելի է ասել, որ 30-ից հետո կանայք պետք ամեն օր օգտագործեն մեկ խաշած ձու, 50 գրամ ընկույզ կամ 100 գրամ ծովի կաղամբ, շիլա, կեֆիր և կանաչի:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 6729 անգամ
Читать на русском
|