Դասական սինաբոնի բաղադրատոմս
01.02.2016
Սինաբոնը յուրահատուկ, քաղցր, դարչինով թխվածքաբլիթ է: Այս քաղցրավենիքն արդեն երկար տարիներ համարվում է նույնանուն ապրանքանիշի այցեքարտը: Մեքսիկական պարբերականներից մեկը`«Expansion Magazine»-ը սինաբոնը ներառել է կյանքի 50 հաճույքների ցուցակում:
Սինաբոնը կարելի է պատրաստել տան պայմաններում նույնպես:
Դրա համար անհրաժեշտ են․
Խմոր
250 մլ գոլ կաթ 2 ձու` սենյակային ջերմության 75գր հալեցրած կարագ 500 գր ալյուր 1 թեյի գդալ աղ 100 գր շաքարավազ 7 գր չոր ակտիվ խմորիչ։
Լիցք
1 բաժակ շագանակագույն շաքարավազ 2 ½ ճաշի գդալ աղացած դարչին 75 գր կարագ։
Քսուք
100 գր սերուցքային պանիր 50 գր կարագ 200 գր շաքարավազի փոշի ½ թեյի գդալ վանիլային էքստրակտ 1/8 թեյի գդալ աղ։
Պատրաստման եղանակը․
Լցրեք խմորիչը գոլ կաթի մեջ, ավելացրեք 1 ճաշի գդալ շաքարավազ և թողեք մինչև խմորիչը փրփրի: Ձուն հարեք շաքարավազի հետ, ավելացրեք հալեցրած կարագը, աղ, խմորիչով կաթը և խառնեք: Այնուհետև կամաց-կամաց ավելացրեք ալյուրը և խառնեք խմորը 7-8 րոպե, որից հետո ծածկեք այն և թողեք տաք վայրում, որ բարձրանա:
Խմորը բարձրանալուց հետո տեղափոխեք այն թեթևակիորեն ալյուրով պատված սեղանի վրա, ծածկեք այն և թողեք 10 րոպե: Փոքր տարրայի մեջ խառնեք շագանակագույն շաքարավազը և դարչինը:
Ուղղանկյունաձև բացեք խմորը 40×50 սմ: Վրան քսեք կարագ և հավասար լցրեք շաքարավազի և դաչրինի խառնուրդը:
Երկար գլանի տեսք տվեք խմորին և բաժանեք 12 մասի: Տեղադրեք բլիթները կարագով պատված 25×35 սմ չափսի կաղապարի մեջ: Ծածկեք և թողեք բարձրանա: Դա կտևի մոտ 30 րոպե: Տաքացրեք վառարանը մինչև 200 աստիճան:
Թխեք 15 րոպե` մինչև թբլիթները դառնան ոսկեգույն-շագանակագույն:
Քսուք
Քանի դեռ թխվածքաբլիթները թխվում են, հարեք սերուցքային պանիրը, 50 գր փափկած կարագը, շաքարավազի փոշին, վանիլինը և աղը: Մատուցելուց առաջ ստացվածը քսեք թխվածքաբլիթների վրա և վայելեք:
Բարի ախորժակ:
Աղբյուր՝ LADYNEWS.am Դիտվել է 12349 անգամ
Читать на русском
|