Կարտոֆիլով տորթ
02.04.2012
Ձեր սիրելի կարտոֆիլն այսօր մատուցեք որպես «թխվածք»: Ներկայացնում ենք ընթրիքի համար շատ օրիգինալ ուտեստ:
Կարտոֆիլե շերտի համար անհրաժեշտ է.
1,2 – 1,5 կգ կարտոֆիլ, 1 սոխ, 1 ճաշի գդալ ալյուր, աղ ու պղպեղ' ըստ ճաշակի:
Մսի շերտի համար անհրաժեշտ է.
0,2 կգ մսի ֆարշ, 1 սոխ, 1 ձու, աղ ու պղպեղ' ըստ ճաշակի, 1 ճաշի գդալ ալյուր: «Կրեմի» համար պետք է. 300 գ պինդ պանիր, 3 ճաշի գդալ մայոնեզ, 2 պճեղ սխտոր:
Պատրաստման եղանակը.
Կարտոֆիլը մաքրել ու անցկացնել խոշոր քերիչով: Սոխը մանր կտրատել: Խառնել կարտոֆիլը, սոխը, ալյուրը, աղն ու պղպեղը: Այս մասսայից պատրաստել շերտեր' 1 սմ-ից ոչ հաստ: Այնուհետև իրար հետ խառնել ֆարշը, մանր կտրտած սոխը, ալյուրը, ձուն, աղն ու պղպեղը: Այս խառնուրդից ևս ստանալ շերտեր:
Մինչ այս շերտերը կհովանան, կարելի է պատրաստել «կրեմը»: Խառնել մայոնեզը, սխտորը, պանիրը: Խառնուրդը քսել շերտերին' պահելով մի փոքր վերջին շերտին քսելու համար: Վերջում կարելի է ավելացնել մանրացրած ընկույզ, և կմնա միայն ուտեստը 10-12 րոպեով ջեռոցում դնելը:
Ուտեստը համեղ է ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում: Դիտվել է 13917 անգամ
Читать на русском
|