Լազանյա նրբերշիկով և շամպինիոնով
04.05.2024
Նրբերշիկով և շամպինիոնով լազանան հանրաճանաչ ուտեստի հաջող, բյուջետային տարբերակ է:
Տոմատի սոուսի մեջ աղացած մսի փոխարեն օգտագործում ենք սունկ, նրբերշիկ, և լոլիկ՝ սեփական հյութի մեջ։ Պանրային համի համար պատասխանատու է մոցարելլայի և կաթնաշոռի համադրությունը։ Շարում ենք շերտերը և թխում այնքան, մինչև խոհանոցը լցվի համեղ հոտերով։
Բաղադրիչները
Նրբերշիկ՝ 340 գ
Փափուկ մոցարելլա՝ 125 գ
Շամպինիոններ՝ 450 գ
Կաթնաշոռ (կամ ռիկոտա)՝ 80 գ
Լազանյայի թերթիկներ՝ 180 գ
Թարմ լոլիկ (կամ պահածոյացված)՝ 420 գ
Սխտոր՝ 3 պճեղ
Չոր սպիտակ գինի՝ 90 մլ
Չորացրած իտալական խոտաբույսեր՝ 1 ճաշի գդալ
Աղ՝ 0,25 թեյի գդալ
Աղացած սև պղպեղ՝ 1/8 թեյի գդալ
Ձիթապտղի յուղ՝ 2 ճ.գ. գդալ:
Պատրաստման եղանակը
Պատրաստեք բաղադրիչները: Լոլիկը մինչև խյուս դառնալը մանրացրեք ցանկացած հարմար եղանակով։
Խոնավ խոհանոցային սրբիչով սրբեք սունկը և կտրատեք շերտերով:
Նրբերշիկները կտրատեք խորանարդի կամ բարակ շրջանակների (կախված արտադրանքի տրամագծից):
Մաքրեք սխտորը և անցկացրեք մամլիչով կամ կտրատեք փոքր խորանարդիկների։
Մոցարելլան հնարավորինս մանր կտրատեք կամ քերեք։
Կաթնաշոռը խառնեք մոցարելլայի հետ, ավելացրեք աղ և պղպեղ։ Խառնեք։
Նրբերշիկի կտորները կարագով տապակեք տապակի մեջ 5-7 րոպե մինչև դառնա դարչնաոսկեգույն: Նրբերշիկները լցրեք ափսեի մեջ:
Նույն տապակի մեջ 3-5 րոպե տապակեք սունկը՝ սխտորով, մինչև ոսկեգույն դառնալը։ Ջեռոցը տաքացրեք 180-200 աստիճան։
Սնկերի վրա լցրեք գինին և լոլիկի խյուսը։ Ավելացրեք խոտաբույսերը, աղ և պղպեղ: Եփեք 5 րոպե, մինչև բոլոր համերը միախառնվեն:
Սոուսի մեջ ավելացրեք տապակած նրբերշիկները, խառնեք և կրակը մարեք։
Թխելու ամանի մեջ լցրեք մի քիչ սոուս՝ սնկով և նրբերշիկներով։ Սոուսի շերտերի քանակը 1-ով ավելի է, քան խմորի շերտերը։
Վերևում քսեք մի քիչ պանրի և կաթնաշոռի խառնուրդ։ Շերտերի քանակը 1-ով ավել է խմորի շերտերից։
Ծածկեք լազանայի թերթիկով։
Այսպես շարունակում ենք փոխարինել շերտերը, մինչև բաղադրիչները սպառվեն: Թխելու ամանը ծածկեք փայլաթիթեղով և դրեք 180-200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ 20 րոպե։
Հեռացրեք փայլաթիթեղը և շարունակեք թխել լազանան ևս 10-15 րոպե։
Նրբերշիկներով և շամպինիոններով լազանիան պատրաստ է։ Թողեք ուտեստը մի փոքր սառչի, բաժանեք մասերի և մատուցեք։
Բարի ախորժակ!
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 2089 անգամ
Читать на русском
|