Рус. Հայ.
ԽՈՀԱՆՈՑ

Լազանյա նրբերշիկով և շամպինիոնով

04.05.2024

Նրբերշիկով և շամպինիոնով լազանան հանրաճանաչ ուտեստի հաջող, բյուջետային տարբերակ է:

Տոմատի սոուսի մեջ աղացած մսի փոխարեն օգտագործում ենք սունկ, նրբերշիկ, և լոլիկ՝ սեփական հյութի մեջ։ Պանրային համի համար պատասխանատու է մոցարելլայի և կաթնաշոռի համադրությունը։ Շարում ենք շերտերը և թխում այնքան, մինչև խոհանոցը լցվի համեղ հոտերով։


Բաղադրիչները

Նրբերշիկ՝ 340 գ

Փափուկ մոցարելլա՝ 125 գ

Շամպինիոններ՝ 450 գ

Կաթնաշոռ (կամ ռիկոտա)՝ 80 գ

Լազանյայի թերթիկներ՝ 180 գ

Թարմ լոլիկ (կամ պահածոյացված)՝ 420 գ

Սխտոր՝ 3 պճեղ

Չոր սպիտակ գինի՝ 90 մլ

Չորացրած իտալական խոտաբույսեր՝ 1 ճաշի գդալ

Աղ՝ 0,25 թեյի գդալ

Աղացած սև պղպեղ՝ 1/8 թեյի գդալ

Ձիթապտղի յուղ՝ 2 ճ.գ. գդալ: 

Պատրաստման եղանակը

Պատրաստեք բաղադրիչները: Լոլիկը մինչև խյուս դառնալը մանրացրեք ցանկացած հարմար եղանակով։ 

600x400

Խոնավ խոհանոցային սրբիչով սրբեք սունկը և կտրատեք շերտերով:

600x400

Նրբերշիկները կտրատեք խորանարդի կամ բարակ շրջանակների (կախված արտադրանքի տրամագծից):

600x400

Մաքրեք սխտորը և անցկացրեք մամլիչով կամ կտրատեք փոքր խորանարդիկների։

600x400

Մոցարելլան հնարավորինս մանր կտրատեք կամ քերեք։

600x400

Կաթնաշոռը խառնեք մոցարելլայի հետ, ավելացրեք աղ և պղպեղ։ Խառնեք։

600x400

Նրբերշիկի կտորները կարագով տապակեք տապակի մեջ 5-7 րոպե մինչև դառնա դարչնաոսկեգույն: Նրբերշիկները լցրեք ափսեի մեջ:

600x400

Նույն տապակի մեջ 3-5 րոպե տապակեք սունկը՝ սխտորով, մինչև ոսկեգույն դառնալը։ Ջեռոցը տաքացրեք 180-200 աստիճան։

600x400

Սնկերի վրա լցրեք գինին և լոլիկի խյուսը։ Ավելացրեք խոտաբույսերը, աղ և պղպեղ: Եփեք 5 րոպե, մինչև բոլոր համերը միախառնվեն:

600x400

Սոուսի մեջ ավելացրեք տապակած նրբերշիկները, խառնեք և կրակը մարեք։

600x400

Թխելու ամանի մեջ լցրեք մի քիչ սոուս՝ սնկով և նրբերշիկներով։
Սոուսի շերտերի քանակը 1-ով ավելի է, քան խմորի շերտերը։

600x400

Վերևում քսեք մի քիչ պանրի և կաթնաշոռի խառնուրդ։
Շերտերի քանակը 1-ով ավել է խմորի շերտերից։

600x400

Ծածկեք լազանայի թերթիկով։

600x400

Այսպես շարունակում ենք փոխարինել շերտերը, մինչև բաղադրիչները սպառվեն:
Թխելու ամանը ծածկեք փայլաթիթեղով և դրեք 180-200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ 20 րոպե։

600x400

Հեռացրեք փայլաթիթեղը և շարունակեք թխել լազանան ևս 10-15 րոպե։

600x400

Նրբերշիկներով և շամպինիոններով լազանիան պատրաստ է։ Թողեք ուտեստը մի փոքր սառչի, բաժանեք մասերի և մատուցեք։

600x400

Բարի ախորժակ!

Աղբյուր` LADYNEWS.am

Դիտվել է 3527 անգամ

Читать на русском

ՄԵԿՆԱԲԱՆԵԼ

Ձեր անունը: *
Ձեր էլ. հասցեն: *
Մեկնաբանությունը: *

Աղցան «Վիտամինային ռումբ» 

04.04.2025
Այս աղղցանը շատ առողջարար է և հեշտ է պատրաստվում։

Աղցան «Գարուն»

13.03.2025
Այն հիանալի հավելում կլինի ցանկացած մսային կամ ձկնային ուտեստի, խորովածի կամ պարզապես կոտլետների հետ։

Նուռով և խնձորով աղցան

27.02.2025
Մրգերը, բանջարեղենը և հատապտուղները վիտամինների ու միկրոէլեմենտների առաջին և ամենակարևոր աղբյուրն են հատկապես գարնան առաջին ժամանակահատվածում:

Վրացական աղցանների 3 պարզ բաղադրատոմս, որոնք հեշտ է պատրաստել տանը

23.01.2025
Այս ուտեստները թույլ կտան ծանոթանալ վրացական խոհանոցի ավանդույթներին և հետաքրքիր համադրություններով բազմազանություն մտցնել ճաշացանկում։

Աղցան մանդարինի տեսքով. ամանորյա սեղանի համար

24.12.2024
Ամանորյա սեղանի ոսկե մանդարիններով ոչ ոքի չես զարմացնի... Իսկ եթե դրանք մրգեր չլինե՞ն, այլ հյութեղ, վառ, յուրօրինակ աղցան՝ հավի ֆիլեով և պանիրով։

Աղցան «Գեներալ»

05.12.2024
«Գեներալ»-ը տոնական ամենապարզ աղցաններից է։ Շատերն այս աղցանն առնական են համարում, քանի որ այն բավականին հագեցնող է և մսի լավ շերտ է պարունակում, բայց կարծում ենք, կանայք ևս չեն հրաժարվի նման աղցանից։

Բաժնի բոլոր նյութերը

ՄԵԿ ՏՈՂՈՎ
22-04-2025 10:55
Սննդաբանները նշել են այն սնունդը, որը վտանգավոր է ուտել դատարկ ստամոքսին: Սուրճը, ըստ գիտնականների, խթանում է ստամոքսում թթվի ավելացումը և գրգռում է ստամոքսի լորձաթաղանթը, որն առաջացնում է սրտխառնոց և այրոց: Նշվում է, որ օրգանիզմը մեծ էներգիա է ծախսում միսը, ինչպես նաև ցանկացած կենդանական սպիտակուց մարսելու վրա: Հացաբուլկեղեն և ալյուրով պատրաստված ուտելիքներ նույնպես խորհուրդ չի տրվում ուտել դատարկ ստամոքսին: Սննդաբաններն այս սնունդն անվանում են «ճարպակալման ուղիղ ուղի»: Դա կարող է առաջացնել նաև արյան շաքարի բարձրացում:
22-04-2025 10:43
Առաջին ալիքը բացահայտել է «Երկու աստղ» շոուի նոր եթերաշրջանի ժյուրիի կազմը: Այսպիսով, մասնակիցների ելույթները կգնահատեն Հրաչ Քեշիշյանը, Լուիզա Ներսիսյանն ու Գարիկ Պապոյանը: Կլինի նաեւ հրավիրված անդամ:
22-04-2025 10:38
Աշխարհի առաջին ռակետ Արինա Սաբալենկան չկարողացավ նվաճել Գերմանիայի Շտուտգարտ քաղաքում անցկացված WTA-500 մրցաշարի տիտղոսը։ Բելառուսի ներկայացուցիչը եզրափակիչում մրցեց աշխարհի 24-րդ ռակետ, լատվիացի Ելենա Օստապենկոյի հետ, որն առավելության հասավ 6:4, 6:1 հաշվով։
21-04-2025 10:40
Իդեալական ըմպելիքը, որը կարելի է օգտագործել ինչպես ուտելու ընթացքում, այնպես էլ դրանից հետո, ջուրն է, որը չպետք է լինի սառը, գերադասելի է սենյակային ջերմաստիճանի, նշել են դիետոլոգները։ Ըստ նրանց՝ կարծիքն այն մասին, որ ուտելիս չպետք է ջուր խմել, այդքան էլ արդարացված չէ: Քանի որ, եթե մենք ապուրն ընդունում ենք որպես առավել դիետիկ և ճիշտ ուտեստներից մեկը, ապա ապուրը, մեծ հաշվով, ջուր է ավելի կոշտ սնունդով: Այսինքն՝ կարելի է ուտելիքի վրայից խմել։
21-04-2025 10:32
ԱՄՆ կառավարական մարմինը կազմել է 100 հնարավոր ամենաօգտակար մթերքների վարկանիշը, և կրես-սալաթը ճանաչվել է սննդարար նյութերի առավել մեծ պարունակություն ունեցող բանջարեղենը։ Ցուցակում հաջորդը չինական կաղամբն է (91,99 միավոր), մանգոլդը (89,27), բազուկի տերեւը (87,08) եւ սպանախը (86,43)։ Կրես-սալաթը կանաչատերեւ բանջարեղեն է, պատկանում է նույն ընտանիքին, ինչ եւ կալե կաղամբը, բրյուսելյան եւ սպիտակակոթ կաղամբը։
LN-Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԿԱՐԴԱԼ
LN -Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԴԻՏԵԼ
% ԶԵՂՉԵՐ ԽԱՆՈՒԹՆԵՐՈՒՄ
ՈՒՐ ԳՆԱԼ ԵՐԵԿՈՅԱՆ
ՕԳՏԱԿԱՐ ՀՂՈՒՄՆԵՐ
ՆՈՐԸ ՁԵՐ ԿՅԱՆՔՈՒՄ

Ամսվա աստղագուշակ․ ապրիլ 2025 թ․

01.04.2025
Գարնան կեսը լավագույն ժամանակն է ձեր կյանքում ինչ-որ բան փոխելու կամ այն ամենը, ինչ ձեզ շրջապատում է, բարելավելու համար: 

LADYNEWS TV
Արսեն Գրիգորյանը թողարկել է «Դեպի Եվրատեսիլ»-ում ներկայացրած Will You Marry Me երգի տեսահոլովակը:
ՕՐՎԱ ԱՍՏՂԱԳՈՒՇԱԿ

Խոյ
21.03-20.04

Ցուլ
21.04-22.05

Երկվորյակ
23.05-22.06

Խեցգետին
23.06-23.07

Առյուծ
24.07-24.08

Կույս
25.08-23.09

Կշեռք
24.09-23.10

Կարիճ
24.10-22.11

Աղեղնավոր
23.11-22.12

Այծեղջուր
23.12-20.01

Ջրհոս
21.01-19.02

Ձուկ
20.02-20.03
ՇԱԲԱԹՎԱ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾԸ
21.04.2025
Դիտվել է 712 անգամ
16.04.2025
Դիտվել է 673 անգամ
17.04.2025
Դիտվել է 644 անգամ
22.04.2025
Դիտվել է 277 անգամ

© 2012, LADYNEWS.am
Մեջբերումներ անելիս հղումը (hyperlink) LADYNEWS.am-ին պարտադիր է: Կայքում արտահայտված կարծիքները պարտադիր չէ, որ համընկնեն խմբագրության տեսակետի հետ: Գովազդների բովանդակության համար կայքը պատասխանատվություն չի կրում:

LADYNEWS.am-ի մասին
Հեռ.` +374060445674, +37455545535
Էլ-փոստ` [email protected]
Գովազդ կայքում: Հեռ.՝ +374060445674, +374 55545535
Էլ-փոստ՝ [email protected]

Webmaster