Շաքարով ու կարագով պուդինգ. Քեյթ Միդլթոնի սիրելի ուտեստը
15.02.2012
Պուդինգի այս տեսակի բաղադրատոմսը վերջերս հանրածանոթ դարձավ, քանի որ Քեյթ Միդլթոնի ընկերները տարածեցին՝ հենց այս աղանդերն է Ուելսի արքայազնի կինը սիրում ամենից շատ: Ներկայացնում ենք բրիտանական բլոգերից մեկում տեղ գտած բաղադրատոմսը. ահա թե ինչպիսին պիտի լինի գեղեցկուհու աղանդերը:
Շաքարով ու կարագով պուդինգ պատրաստելու համար անհրաժեշտ մթերքներն են՝
1 բաժակ մանր կտրտած ծիրանաչիր 1 թեյի գդալ սոդա 1 բաժակ շագանակագույն շաքարավազ 1 ոչ լրիվ բաժակ կիսահալ կարագ 8 ճաշի գդալ ցածր յուղայնության սերուցք 1 / 2 բաժակ շաքարավազ 1 բաժակ ալյուր 1 թեյի գդալ թխվածքափոշի 1 պտղունց աղ
Պատրաստման եղանակը.
Մանր կտրտած ծիրանա չիրը լցրեք կաթսայի մեջ, ավելացրեք եռացրած ջուր, սոդա: Թողեք հովանա: Շագանակագույն շաքարավազը, կարագը, և սերուցքը եփեք մեկ այլ կաթսայում՝ թույլ կրակի վրա' անընդհատ խառնելով: Թուլ չտաք, որ խառնուրդը եռա: Եփեք սոուսն այնքան ժամանակ, մինչև շաքարավազն ամբողջությամբ հալվի: Ստացված սոուսը լցրեք կեքսի կաղապարների մեջ: Այս դեպքում, վերցրեք 8 կաղապար և յուրաքանչյուրի մեջ լցրեք երեք ճաշի գդալ սոուս: Ջեռուցիչը տաքացրեք մինչև 175°С : Կարագի մնացած մասը մինչև սպիտակելը խառնեք շաքարավազի հետ: Ավելացրեք վանիլինը և ձուն: Խառնեք ամբողջը մինչը միասեռ զանգված ստանալը: Ստացվածի մեջ աստիճանաբար ավելացրեք ալյուր, աղ և թխվածքափոշի:
Սռացված զանգվածին խառնեք ծիրանաչիրը: Խմորը լցրեք կաղապարների մեջ: Կաղապարները ծածկեք նրբաթիթեղով (ֆոլգա): 30 րոպեով դրեք ջեռոցը: Ստացված ուտեստը կարելի է մատուցել ցանկացած կրեմով (շոկոլոդե կամ անգլեզ): Քեյթ Միդլթոնը նախընտրում է անգլեզ կրեմով պատրաստած պուդինգ:
Հայ աղջիկներին, ովքեր չեն ցանկանում գիրանալ և որոնց վախեցրեց այս բաղադրատոմսի կալորիաների քանակը, խորհուրդ ենք տալիս ոչ թե վախենալ այլ չընդդիմանալ գայթկղությանը և անհապաղ պատրաստել պուդինգ: Իսկ վստահություն ներշնչելու համար ձեզ ենք ներկայացնում նաև այս ուտեստի սիրհար գեղեցկուհու լուսանկարը:

Դատեք ինքներդ:
Հայուհիները, իհարկե, մեկ առավելություն ունեն այս գեղեցկուհու նկատմամբ: Վերջինս դժվար թե կարողանա երբևէ փորձել իր սիրելի ուտեստը Հայաստանի անմահական ծիրանով:
Բարի ախորժակ:
Լարա Առաքելյան Դիտվել է 7740 անգամ
Читать на русском
|