Փոքրիկ նրբերանգ, որի շնորհիվ տապակած ձուկն ավելի համեղ կլինի
19.04.2022
Այս խորհուրդը կատարյալ է գետի և ծովի ցանկացած ձուկ, ինչպես նաև կաղամար եփելու համար։
Հատուկ ալյուր
Ինչպես գիտեք, որպեսզի ձկան վրա խրթխրթան կեղև առաջանա, ընդունված է այն պատել ալյուրով։
Բայց․․․ Երբեմն ալյուրը վերածվում է կպչուն, տհաճ զանգվածի։ Ձուկը կորցնում է ամբողջ ախորժելի տեսքը, որևէ կեղրի մասին խոսք լինել չի կարող։
Դա տեղի չի ունենա, եթե հետևեք հետևյալ կանոններին.
Կանոն առաջին
Ձուկ կամ կաղամար տապակելիս օգտագործեք ոչ թե սովորական ցորենի, այլ եգիպտացորենի ալյուր։
Կանոն երկրորդ
Ձուկը միշտ դնել արդեն տաքացած ձեթով թավայի մեջ։
Եգիպտացորենի ալյուրի անհերքելի առավելությունները տապակելու համար
• Եգիպտացորենի ալյուրն ունի դեղնավուն երանգ, ինչը շատ ախորժելի է դարձնում ձկան կեղևը։
• Բացի այդ, եգիպտացորենի ալյուրն ավելի կոշտ է, իսկ ձկան կամ կաղամարի կեղևն ավելի խրթխրթան է դառնում:
• Բացի այդ, տապակելու ժամանակ եգիպտացորենի ալյուրը երբեք չի ծխում, նույնիսկ, եթե կերակուրը տապակում եք ամենատաքացած յուղով։
• Եգիպտացորենի ալյուրը շատ անգամ ավելի լավ է «փակում» ձկան կտորների կամ կաղամարի ներսի բոլոր հյութերը, ինչը շատ ավելի հյութալի է դարձնում տապակած ուտեստները:
• Եվ բացի այդ, եգիպտացորենի ալյուրը լավ համային որակներ ունի։
Ընդհանրապես, անպայման փորձեք տապակել ձուկը կամ կաղամարը պատած ոչ թե ցորենի, այլ եգիպտացորենի ալյուրից։ Գերազանց արդյունքը կարելի է երաշխավորել:
Աղբյուր՝ LADYNEWS.am Դիտվել է 3625 անգամ
Читать на русском
|