Վանիլային բուլկիներ
08.12.2018
Օդային, փափուկ, քաղցր այս բուլկիները հիանալի լրացնում են թեյը կամ կեֆիրը:
Վանիլային բուլկիների պատրաստումը այդքան էլ դժվար չէ, առավել ևս նրանց համար, ովքեր գիտեն, թե ինչպես վարվել խմորիչով խմորի հետ: Սակայն սկսնակ տանտիրուհին կարող է հեշտորեն պատրաստել այն։
Պատրաստելու համար անհրաժեշտ են․
- Չոր խմորիչ՝ 8 գր - Ցորենի ալյուր՝ 600 գր - Կաթ՝ 250 մլ - Ձվի դեղնուց՝ 5 հատ - Սերուցքային կարագ՝ 100 գր - Վանիլին՝ 10 գր - Շաքարավազ՝ 4 ճաշի գդալ - Սերուցք՝ 2 ճաշի գդալ - Աղ՝ մեկ պտղունց
Պատրաստման եղանակը․
1. Մի թեթև տաքացրեք կաթը, ավելացրեք խմորիչը, 2 ճաշի գդալ շաքարավազ, 2 ճաշի գդալ ալյուր: Խառնեք, 15 րոպեյով դրեք տաք տեղ:
2. Կաթի մեջ ավելացրեք մնացած շաքարավազը, աղը, 4 դեղնուց, փափկեցրած կարագը և վանիլինը:
3. Այնուհետև պետք է ավելացնել ալյուրը: Հունցեք փափուկ խմորը, դրեք կարագով քսած տարայի մեջ, ծածկեք սրբիչով և թողեք 30 րոպեյով:
4. Խմորից ձևավորեք բուլկիներ (մոտավորապես պետք է 15 հատ ստացվի) և դրեք կարագով քսած ջեռոցի տարայի մեջ, արանքը թողնելով 1,5 սմ տարածք:
5. Սպասեք մինչև բուլկիները մեծանան և կպնեն իրար: Քսեք բուլկիներին 1 դեղնուցից և սերուցքից կազմված խառնուրդ:
6. Տաքացրեք ջեռոցը մինչև 200 աստիճան, դրեք բուլկիները մեջը 20 րոպեյով: Համեղ բուլկիները պատրաստ են:
Դրանք առավել համեղ են տաք վիճակում:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 7777 անգամ
Читать на русском
|