Աղը օգտակար է սրտին․ գիտնականներ
11.08.2018
Կանադացի գիտնականները հերքել են բոլորին հայտնի այն միֆը, որ աղը վնասակար է օրգանիզմի համար։
Շատերն են կարծում, որ աղը բացասաբար է ազդում մարդու սիրտ-անոթային համակարգի վրա, եթե անգամ չափավոր է օգտագործվում։
Փորձագետները ուսումնասիրել են 90 հազար մարդու մեզի անալիզների տվյալները։ Նշվում է, որ աղի օգտագործման և սրտային հիվանդությունների միջև կապ արձանագրվել է միայն Չինաստանում։ Դա բացատրվում է սոյայի սուուսի տարածվածության հետ։
Գիտնականները պարզել են, որ առողջ մարդու համար վտանգավոր է սննդի մեջ աղի օրեկան հինգ գրամից ավելի օգտագործումը։ Ըստ նարնց՝ անգամ դա կապված չէ սրտի հիվանդությունների հետ․ այնպես որ կարելի է աղն օգտագործել առանց օրգանիզմը վնասելու։
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 6839 անգամ
Читать на русском
|