Վարսակի շիլա' չրերով
06.12.2023
Դիետոլոգներն ամբողջ աշխարհում խորհուրդ են տալիս առողջ ապրելակերպ նախընտրողներին իրենց սննդակարգում անպայման ներառել վարսակի փաթիլներով շիլա:
Այն համարվում է նաեւ «աստղային» նախաճաշ: Շիլան կարելի է պատրաստել նաեւ թարմ կամ չորացված մրգերի համադրությամբ: Ներկայացնում ենք վարսակի փաթիլներով դիետիկ շիլայի բաղադրատոմս' չրերով:
Չորս բաժին շիլայի համար անհրաժեշտ է.
50 գրամ վարսակի փաթիլ 350 միլիլիտր կաթ 100 գրամ չամիչ 100 գրամ ծիրանաչիր 100 գրամ սալորաչիր 2 ճաշի գդալ մեղր։
Պատրաստման եղանակը.
- Վարսակի փաթիլները լցնել եռացող կաթի մեջ, անընդհատ խառնելով եփել երկու րոպե, կաթսան վերցնել կրակից:
- Կրակին դնել թավան, մեջը լցնել մեղրը, խառնել մինչեւ փոքրիկ պղպջակների ի հայտ գալը, ապա լցնել մանր կտրատած ծիրանաչիրն ու սալորաչիրը, չամիչը, արագ խառնել, մեկ րոպեից վերցնել կրակից:
- Կրակին դնել եփված վարսակի փաթիլներով կաթսան, ավելացնել մեղրով եւ չրերով զանգվածը, լավ խառնել, եփել եւս երկու րոպե, եւ շիլան արդեն պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 13841 անգամ
Читать на русском
|