| Տապակած դդմիկ՝ պանրամածնային խմորում 
     15.06.2024 
 Եթե ցանկանում եք դդմիկ տապակել, ապա դա արեք խմորի մեջ: Այս կերպ նախուտեստը կստանա ախորժելի դարչնաոսկեգույն ծածկույթ, դդմիկը կստացվի շատ նուրբ և հյութալի:  Բացի այդ, մածունը և քերած պանիրը՝ խմորի հիմքը, չեզոք դդմիկին կհաղորդեն վառ համ։ 
 
 Բաղադրիչները (4 չափաբաժնի համար) – Երիտասարդ դդմիկ՝ 240 գ (1 հատ)– Պանիր՝ 120 գ
 – Մածուն՝ 200 մլ
 – Ալյուր՝ 50 գ (մոտ 3 ճաշի գդալ)
 – Ձեթ՝ 45 մլ (3 ճաշի գդալ)
 – Աղ՝ 1/5 թեյի գդալ (ըստ ճաշակի)
 – Չորացրած սխտոր՝ 1/2 թեյի գդալ։
 Պատրաստման եղանակը Նախպատրաստում ենք բաղադրիչները՝ ըստ ցանկի։ 
 Կտրում ենք դդմիկի պոչերը։ Դդմիկը կտրատում եք մոտավորապես 0,3-0,5 սմ հաստությամբ շերտերով: Պանիրն անցկացնում ենք խոշոր քերիչով։ 
 Մածունը լցնում ենք ամանի մեջ։ Ավելացնում աղը և սխտորը: Խառնում։ 
 Քերած պանիրը լցնում ենք մածունի մեջ։ 
 Ավելացնում ենք ալյուրը և լավ խառնում։ 
 Ստացվում է խիտ խմոր: 
 Դդմիկի կտորները թաթախում ենք խմորի մեջ: 
 Խմորը լավ է պինդ կպնում է և չի կաթում դդմիկից: 
 Տապակի մեջ տաքացնում ենք ձեթը։ Խմորով պատված դդմիկը դնում ենք տապակի մեջ և 2-3 րոպե տապակում միջին ջերմության վրա՝ մինչև դարչնաոսկեգույն դառնալը: 
 Շրջում ենք և տապակում ևս 2-3 րոպե։ Այնուհետեւ դդմիկը տեղափոխում ենք ափսեի մեջ։ Նույն կերպ տապակում ենք դդմիկի հաջորդ խմբաքանակը։   Տապակած դդմիկը՝ պանրամածնային խմորում պատրաստ է։ Բարի ախորժակ։ 
 Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 4740 անգամ
 Читать на русском
 |