Ելակով թխվածքաբլիթներ
22.05.2025
Նուրբ, փափուկ, չափավոր քաղցր և փխրուն ելակով թխվածքաբլիթներն ախորժելի տնական քաղցրավենիք են։
Խմորը հունցվում է հեշտությամբ և արագ։ Ելակի կտորները թխելու ընթացքում մի փոքր փափկում են և հյութալիություն հաղորդում թխվածքաբլիթներին։
Բաղադրիչները․
– Ելակ՝ 200 գ – Կարագ՝ 80 գ – Շաքարավազ՝ 70 գ – Ձու՝ 1 հատ – Ալյուր՝ 160 գ + խմորի հետ աշխատելու համար – Փխրեցուցիչ՝ 1 թեյի գդալ – Եգիպտացորենի օսլա՝ 25 գ – Շաքարի փոշի (մատուցման համար)՝ 1 ճաշի գդալ։
Պատրաստման եղանակը
Նախապատրաստեք բաղադրիչները։ Նախապես սառնարանից հանեք կարագը, որպեսզի այն փափկի սենյակային ջերմաստիճանում։ Ավելի լավ է օգտագործել մի փոքր պինդ ելակ։

Փափուկ կարագը դրեք ամանի մեջ և վրան ավելացրեք շաքարավազ։

Մոտ 3-5 րոպե խառնիչով հարեք։

Հարած խառնուրդին ավելացրեք ձուն։

Կրկին հարեք, մինչև ձուն միաձուլվի մյուս բաղադրիչների հետ։

Մաս–մաս ավելացրեք մաղած ալյուրը և փխրեցուցիչը։

Խառնեք մինչև համասեռ դառնալը։

Միացրեք ջեռոցը նախապես մինչև 180 աստիճան տաքացնելու համար։ Լվացեք ելակները, չորացրեք թղթե սրբիչով և կտրատեք մեծ կտորների։

Ելակի վրա ցանեք օսլան։

Զգուշորեն խառնեք, մինչև օսլան ծածկի բոլոր կտորները։

Ելակները լցրեք խմորով ամանի մեջ։

Ելակը խառնեք խմորի հետ։

Խմորից պոկեք փոքր կտորներ և գնդիկներ պատրաստեք։ Անհրաժեշտության դեպքում, կարող եք ձեռքերին թեթևակի ալյուր ցանել, որպեսզի խմորի հետ աշխատանքը հեշտ լինի։ Գնդիկները տեղադրեք խոհանոցային թղթով պատված թխման սկուտեղի վրա:

Թխվածքաբլիթները թխում ենք 20 րոպե՝ նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Թողեք, որ պատրաստի թխվածքաբլիթները մի փոքր սառչեն։

Թխվածքաբլիթները դասավորեք ափսեի մեջ։

Ցանկության դեպքում թխվածքաբլիթների վրա կարող եք ցանել շաքարի փոշի։

Բարի ախորժակ։

Աղբյուր՝ LADYNEWS.am Դիտվել է 278 անգամ
Читать на русском
|