Տապակած դդմիկ՝ պանրամածնային խմորում
15.06.2024
Եթե ցանկանում եք դդմիկ տապակել, ապա դա արեք խմորի մեջ: Այս կերպ նախուտեստը կստանա ախորժելի դարչնաոսկեգույն ծածկույթ, դդմիկը կստացվի շատ նուրբ և հյութալի:
Բացի այդ, մածունը և քերած պանիրը՝ խմորի հիմքը, չեզոք դդմիկին կհաղորդեն վառ համ։
Բաղադրիչները (4 չափաբաժնի համար)
– Երիտասարդ դդմիկ՝ 240 գ (1 հատ) – Պանիր՝ 120 գ – Մածուն՝ 200 մլ – Ալյուր՝ 50 գ (մոտ 3 ճաշի գդալ) – Ձեթ՝ 45 մլ (3 ճաշի գդալ) – Աղ՝ 1/5 թեյի գդալ (ըստ ճաշակի) – Չորացրած սխտոր՝ 1/2 թեյի գդալ։
Պատրաստման եղանակը
Նախպատրաստում ենք բաղադրիչները՝ ըստ ցանկի։

Կտրում ենք դդմիկի պոչերը։ Դդմիկը կտրատում եք մոտավորապես 0,3-0,5 սմ հաստությամբ շերտերով:
Պանիրն անցկացնում ենք խոշոր քերիչով։

Մածունը լցնում ենք ամանի մեջ։ Ավելացնում աղը և սխտորը: Խառնում։

Քերած պանիրը լցնում ենք մածունի մեջ։

Ավելացնում ենք ալյուրը և լավ խառնում։

Ստացվում է խիտ խմոր:

Դդմիկի կտորները թաթախում ենք խմորի մեջ:

Խմորը լավ է պինդ կպնում է և չի կաթում դդմիկից:

Տապակի մեջ տաքացնում ենք ձեթը։ Խմորով պատված դդմիկը դնում ենք տապակի մեջ և 2-3 րոպե տապակում միջին ջերմության վրա՝ մինչև դարչնաոսկեգույն դառնալը:

Շրջում ենք և տապակում ևս 2-3 րոպե։ Այնուհետեւ դդմիկը տեղափոխում ենք ափսեի մեջ։ Նույն կերպ տապակում ենք դդմիկի հաջորդ խմբաքանակը։

Տապակած դդմիկը՝ պանրամածնային խմորում պատրաստ է։ Բարի ախորժակ։

Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 2732 անգամ
Читать на русском
|