Рус. Հայ.
ԽՈՀԱՆՈՑ

Ինչպես ճիշտ ավելացնել աղը սննդին

30.11.2018

Սովորաբար մենք ուտելիքին աղ ենք ավելացնում ավտոմատ կերպով, առանց մտածելու: Սակայն իրականում, ուտեստի համը մեծամասամբ կախված է նրանից, թե երբ են նրա մեջ աղ ավելացրել: Ահա մի քանի գաղտնիք տնային տնտեսուհիների համար:

Սկսենք նրանից, որ տարբեր մթերքներ ունեն տարբեր քանակությամբ աղի կարիք: Օրինակ ձուկն ավելի շատ, քան միսը, քանի որ, եթե նրան շատ աղ ավելացնել կամ աղ ավելացնել ոչ ճիշտ ժանանակ, այն կդառնա պինդ և անհամ:

Աղը պետք է ավելացնել պատրաստման վերջում: Այս կանոնին պարտադիր պետք է հետևել, եթե օգտագործում եք յոդացված կամ ծովի աղ: Յոդը, վիտամինները և միկրոէլեմենտները, որոնք այդ աղի մեջ կան երկար տաքացման դեպքում քայքայվում են: Օգտակար հատկությունները պահպանելու համար այդպիսի աղը պետք է ավելացնել վերջում:

Սակայն դա վերջը չէ: Եթե դուք ամենասկզբում եք աղ անում, ապա սխալ եք հաշվարկում աղի և ուտեստի հարաբերակցությունը, քանի որ պատրաստման ընթացքում ավելորդ հեղուկը գոլորշիանում է և արդյունքում ուտեստը աղի է ստացվում:

600x580

Բացի այդ, պատրաստման վերջում մթերքները ավելի լավ են ներծծում աղը:

Որոշ ուտելիքներին աղն ավելացնում են պատրաստման ընթացքում: Օրինակ մսի արգանակին աղը ավելի լավ է ավելացնել պատրաստ լինելուց 30 րոպե առաջ, իսկ սնկի արգանակին ամենավերջում: Լոբազգիներին ավելի լավ է աղը ավելացնել պատրաստ լինելուց 5 րոպե առաջ, քանի որ աղաջրում նրանք շատ դանդաղ են եփվում:

Աղբյուր` LADYNEWS.am

Դիտվել է 8079 անգամ

Читать на русском

ՄԵԿՆԱԲԱՆԵԼ

Ձեր անունը: *
Ձեր էլ. հասցեն: *
Մեկնաբանությունը: *

Հնդկացորենի կոտլետներ

02.05.2025
Բոլորը հավանաբար գիտեն այս հացահատիկային կուլտուրայի սննդային հատկությունների մասին, բայց միայն քչերին է հաջողվում լիովին բացահայտել դրա խոհարարական ներուժը։ Ահա թե ինչու որոշեցինք առաջարկել այս կոտլետների գաղափարը:

Աղցան «Վիտամինային ռումբ» 

04.04.2025
Այս աղղցանը շատ առողջարար է և հեշտ է պատրաստվում։

Աղցան «Գարուն»

13.03.2025
Այն հիանալի հավելում կլինի ցանկացած մսային կամ ձկնային ուտեստի, խորովածի կամ պարզապես կոտլետների հետ։

Նուռով և խնձորով աղցան

27.02.2025
Մրգերը, բանջարեղենը և հատապտուղները վիտամինների ու միկրոէլեմենտների առաջին և ամենակարևոր աղբյուրն են հատկապես գարնան առաջին ժամանակահատվածում:

Վրացական աղցանների 3 պարզ բաղադրատոմս, որոնք հեշտ է պատրաստել տանը

23.01.2025
Այս ուտեստները թույլ կտան ծանոթանալ վրացական խոհանոցի ավանդույթներին և հետաքրքիր համադրություններով բազմազանություն մտցնել ճաշացանկում։

Աղցան մանդարինի տեսքով. ամանորյա սեղանի համար

24.12.2024
Ամանորյա սեղանի ոսկե մանդարիններով ոչ ոքի չես զարմացնի... Իսկ եթե դրանք մրգեր չլինե՞ն, այլ հյութեղ, վառ, յուրօրինակ աղցան՝ հավի ֆիլեով և պանիրով։

Բաժնի բոլոր նյութերը

ՄԵԿ ՏՈՂՈՎ
13-05-2025 10:54
60-ամյա Մոնիկա Բելուչին դարձել է պորտուգալական Vogue ամսագրի նոր համարի հերոսուհին։ Իտալացի դերասանուհին զարդարել է ամսագրի երեք շապիկներից մեկը` նվիրված արվեստներին և արհեստներին։ Թիմ Բարթոնի սիրելին լուսանկարահանման համար կեցվածք է ընդունել Ֆրանսիայի Սևր քաղաքի ճենապակու գործարանում՝ Dior-ի, Valentino-ի, Jean Paul Gaultier-ի և Ilona-ի հագուստներով։
13-05-2025 10:42
2025թ. հունվար-մարտ ամիսներին Հայաստանում կատարվել է 3032 ամուսնության ակտի գրանցում, 2024թ. հունվար-մարտի՝ 3885-ի համեմատ: Ըստ ԱՎԿ-ի՝ ամուսնությունների թիվը հանրապետությունում նախորդ տարվա նույն ժամանակահատվածի համեմատ նվազել է 22%-ով կամ 853-ով։ 2025թ. 3 ամիսների ընթացքում կատարվել է 1181 ամուսնալուծության ակտի գրանցում։ Նշենք, որ 2024թ. նույն ժամանակահատվածում գրանցվել է 1104 ամուսնալուծություն։
13-05-2025 10:38
Ըստ սննդաբանների՝ ավելորդ կիլոգրամներ չհավաքելու համար չպետք է տարվել «անառողջ» սննդով. այն չպետք է գերազանցի սննդի 20% -ը, անհրաժեշտ է նաև խմել օրական մոտ 2 լիտր ջուր և ուտելը սկսել բանջարեղենից: Սովորաբար մենք կարող ենք մեզ թույլ տալ 20 տոկոս «անառողջ» սնունդ՝ հացաբուլկեղեն, քաղցրավենիք, ճարպային համեղ կերակուր: Այնուամենայնիվ, ավելի լավ է ոչ թե տարվել այդպիսի սնունդով, այլ հնարավորինս կարգավորել սնունդը։
13-05-2025 10:22
Երիտասարդ տարիներին անպտղություն ունեցած կյանայք հակված են հետագայում ավելի հաճախ ենթարկվել սրտանոթային հիվանդությունների զարգացմանը։ Ավելին, ամենաբարձր ռիսկը գրանցվում է 40 տարեկանից փոքր կանանց մոտ։ Նման եզրակացությանն են հանգել Աթենքի ազգային համալսարանի գիտնականները։
13-05-2025 10:11
Նարգիլե ծխելը, տապակած մսի և տաք ըմպելիքների չարաշահումը կարող են մեծացնել քաղցկեղի զարգացման ռիսկը, նշել են Սիլվեստերի անվան համալիր քաղցկեղի կենտրոնի (ԱՄՆ) մասնագետները։ Քաղցկեղի ամենավտանգավոր գործոններից մեկը մնում է ծխելը, ներառյալ՝ նարգիլեն, որը թյուրիմացաբար համարվում է պակաս վնասակար, քան ծխախոտը։ Նրանք խորհուրդ են տալիս նաև հաճախակի խորոված կամ բարձր ջերմաստիճանում եփած միս չուտել։ Շատ տաք ըմպելիքը ևս առողջության համար վտանգավոր է։ Օրական չորս կամ ավելի բաժակ տաք թեյ կամ սուրճ խմելը կապված է կոկորդի քաղցկեղի առաջացման ռիսկի բարձրացման հետ։
LN-Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԿԱՐԴԱԼ
LN -Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԴԻՏԵԼ
% ԶԵՂՉԵՐ ԽԱՆՈՒԹՆԵՐՈՒՄ
ՈՒՐ ԳՆԱԼ ԵՐԵԿՈՅԱՆ
ՕԳՏԱԿԱՐ ՀՂՈՒՄՆԵՐ
ՆՈՐԸ ՁԵՐ ԿՅԱՆՔՈՒՄ

Ամսվա աստղագուշակ․ մայիս 2025 թ․

01.05.2025
Գարնան վերջին ամիսը լի է նորացման էներգիայով, բայց այն հեշտ չի լինի։ Առնվազն կենդանակերպի նշանների մեծ մասի համար։ Աստղերը մեզ համար պատրաստել են մարտահրավերներ, որոնք կօգնեն մեզ ավելի լավը դառնալ և կատարյալ ամառ անցկացնել։

LADYNEWS TV
Արսեն Գրիգորյանը թողարկել է «Դեպի Եվրատեսիլ»-ում ներկայացրած Will You Marry Me երգի տեսահոլովակը:
ՕՐՎԱ ԱՍՏՂԱԳՈՒՇԱԿ

Խոյ
21.03-20.04

Ցուլ
21.04-22.05

Երկվորյակ
23.05-22.06

Խեցգետին
23.06-23.07

Առյուծ
24.07-24.08

Կույս
25.08-23.09

Կշեռք
24.09-23.10

Կարիճ
24.10-22.11

Աղեղնավոր
23.11-22.12

Այծեղջուր
23.12-20.01

Ջրհոս
21.01-19.02

Ձուկ
20.02-20.03
ՇԱԲԱԹՎԱ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾԸ
07.05.2025
Դիտվել է 637 անգամ
12.05.2025
Դիտվել է 602 անգամ
08.05.2025
Դիտվել է 593 անգամ
09.05.2025
Դիտվել է 495 անգամ
10.05.2025
Դիտվել է 288 անգամ

© 2012, LADYNEWS.am
Մեջբերումներ անելիս հղումը (hyperlink) LADYNEWS.am-ին պարտադիր է: Կայքում արտահայտված կարծիքները պարտադիր չէ, որ համընկնեն խմբագրության տեսակետի հետ: Գովազդների բովանդակության համար կայքը պատասխանատվություն չի կրում:

LADYNEWS.am-ի մասին
Հեռ.` +374060445674, +37455545535
Էլ-փոստ` [email protected]
Գովազդ կայքում: Հեռ.՝ +374060445674, +374 55545535
Էլ-փոստ՝ [email protected]

Webmaster