Մրգերը և բանջարեղենը սառնարանում ճիշտ պահելու եղանակը
06.10.2017
Մասնագետները պնդում են, որ բոլորը սխալներ են թույլ տալիս մթերքը պահելու մեջ, սակայն դրանցից կարելի է հեշտությամբ խուսափել, եթե հիշել հետևյալ կանոնները:
Մասնագետները խորհուրդ չեն տալիս բոլոր մրգերը և բանջարեղենը թողնել սառնարանում: Օրինակ կարտոֆիլը, սոխը, գազարը, բազուկը և սխտորը ընդհանրապես պետք չէ այնտեղ պահել: Դրանց համար լավագույն տեղը մութ, չոր և հով տարածքն է: Այդ տեղում էլ հիանալի կարելի է պահել դդումը, դդմիկը, խնձորը: Միակ բացառությունը այն դեպքն է, եթե վնասվել է կաշին: Այդ դեպքում ավելի լավ է պտուղը դնել սառնարան և շուտ ուտել:
Մրգերը և բանջարեղենը սառնարանում պետք է պահվեն հատուկ արկղերում: Միաժամանակ ցանկալի է, որ դրանք չդիպչեն միմյանց կամ այլ մթերքների: Դա կարևոր է, քանի որ դուք կարող եք չնկատել փչացած միրգը և այն կարող է «վարաքել» մյուսներին:
Ի դեպ, փչացած մթերքի մասին: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս շաբաթը առնվազն մեկ անգամ վերանայել սառնարանի և մթերքների պահարանների պարունակությունը և վերացնել բոլոր փչացածները:
Խորհուրդ չի տրվում մեկ հարկի վրա պահել պատրաստված ուտելիքը և հում մթերքը: Սակայն այս կանոնին ոչ բոլորը կարող են հետևել տեղի բացակայության պատճառով: Խնդիրը կարելի է լուծել հետևյալ կերպ՝ լավ փաթեթավորեք մթերքը և պատրաստված ուտելիքները:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 5170 անգամ
Читать на русском
|