Ելակով զեֆիր. կատարյալ դիետիկ աղանդեր
18.03.2016
Վայելեք տնական զեֆիրի հրաշալի համը․ այն կստացվի շատ նուրբ և թեթև, ինչպես ամպը։
Հատապտղային պյուրեն պատրաստում եք ելակից, ինչի արդյունքում զեֆիրը ստանում է նուրբ վարդագույն երանգ և իրական ելակային բույր։
Պատրաստման համար անհրաժեշտ են․
- 200 գր սառեցված կամ թարմ ելակ - 15 գր ժելատին - 150 գր շաքարավազի փոշի - ½ կիտրոն։
Պատրաստման եղանակը․
Հալեցնում եք ելակը, պահում հյութը: Այնուհետև հատապտուղը մանրացնում եք բլենդերով:
Ավելացնում եք ժելատինը, թողնում մի քանի րոպե, որ ուռչի, այնուհետև լցնում եք շաքարավազի փոշին և կիտրոնի հյութը:
Խառնում եք, դնում ցածր կրակի վրա: Անընդմեջ խառնում եք, մինչև ժելատինը հալչի: Ուշադիր եղեք, որ այն չեռա:
Թողնում եք, որպեսզի խառնուրդը դառնա սենյակային ջերմաստիճանի և հարում խառնիչով՝ 5-7 րոպե, ուժեղ արագության վրա, մինչև խառնուրդը բարձրանա, դառնա բաց գույնի և թանձրանա:
Կաղապարի վրա դնում եք թուղթ, լցնում ելակի խառնուրդը և հավասարեցնում:
Թողնում եք սառը վայրում մի քանի ժամ, առանց ծածկելու:
Այնուհետև շուռ եք տալիս կաղապարը շաքարավազի փոշիով պատված ծածկույթի վրա և հանում թուղթը:
Կտրատում եք քառակուսիներ, թաթախում շաքարավազի փոշու մեջ և մատուցում:
Բարի ախորժակ:
Աղբյուր՝ LADYNEWS.am Դիտվել է 7383 անգամ
Читать на русском
|