Հավով ապուր` տնական արիշտայով ու սպանախով
08.02.2016
Տնային արիշտա այժմ պատրաստում են հազվադեպ․ քչերն են ցանկանում խմոր հունցել և արիշտայի պատրաստմամբ զբաղվել, երբ խանութներում մակարոնեղենի լայն ընտրանի կա։
Ի դեպ, արտադրողները մեզ առաջարկում են նաև ամենատարբեր տնային արիշտայի տեսականի՝ հատուկ ապուրների համար։ Սակայն կան մի շարք ճաշատեսակներ, որոնց համար պատրաստի մակարոնեղենը չի համապատասխանում։ Օրինակ, որպեսզի պատրաստեք իսկական և համեղ հավով ու տնային արիշտայով ապուր, սկզբում պետք է պատրաստեք արիշտան։ Ինչ խոսք, շատ այլ ապուրների համար էլ նախընտրելի է թարմ և փափուկ տնային արիշտան։
Պատրաստման համար անհրաժեշտ են․
Հավի կրծքամիս՝ 200 գր Կարտոֆիլ՝ 2-3 հատ Սպանախ՝ 100 գր Ձու՝ 1 հատ Ալյուր՝ 1 բաժակ։
Պատրաստման եղանակը․
- Եփում եք հավը։
- Պատրաստում եք տնական արիշտա: Դրա համար ափսեի մեջ ջարդեք մեկ ձու, վրան լցրեք 30 գր ջուր և ալյուր: Խառնում եք խմորն այպես, որ ձեռքերին չկպչի։ Խմորը բացում եք բարակ շերտով և կտրատում:
- Կարտոֆիլը և սպանախը մանր կտրատում եք և լցնում եռացող ջրի մեջ, եփում երկու-երեք րոպե:
- Ավելացնում եք արիշտան: Այն պատրաստ է լինում, երբ ելնում է ջրի երես: Կաթսան գազօջախի վրայից վերցնելուց առաջ, կարելի է ավելացնել հարած ձու և խառնել, սակայն դա նախընտրության հարց է:
Ապուրը պատրաստ է․ այն մատուցվում է թթվասերով:
Բարի ախորժակ:
Աղբյուր՝ LADYNEWS.am
Դիտվել է 8832 անգամ
Читать на русском
|