Ձկով ուտեստ' Զատկի սեղանի համար
08.04.2012
Զատիկի սեղանի անբաժան ուտեստներից է նաև ձուկը' խաշված կամ տապակված: Երեկոյան մատուցեք այս շատ համեղ տարբերակով պատրաստված ձուկը:
6-8 բաժնի համար անհրաժեշտ է'
1-2 հատ ձուկ, 100 գ կարագ, կես կապ սամիթ, 2 լավաշ, 2 ճաշի գդալ ձեթ, աղ, սև և կարմիր պղպեղ:
Լավ լվացած ձկները կտրել ողնաշարից այնպես, որ կտորները ամբողջովին չառանձնանան իրարից: Վրան ու մեջը աղ, սև ու կարմիր պղպեղով համեմել: Վերջում ձեռքով ողջ ձուկը պատել ձեթով և թողնել մի կողմում, որ համեմունքները ներծծվեն: Այնուհետև կարագը կտրատել ու սամիթի ճյուղերի (կարելի է տարբեր կանաչիներ օգտագործել' համեմ, թարխուն կամ էլ բոլորն իրար հետ) հետ տեղադրել ձկան փորի մեջ:

Ձկան ճեղքերի մեջ նույնպես դնել կարագի կտորներ:

Վերցնել սառը թավան, վրան փռել լավաշը, մեջը դնել ձուկը և փաթաթել: Այդպես նաև մյուսը:

Դնել ջեռոցում 180 աստիճան ջերմաստիճանում 30-40 րոպե: Հանել և մատուցել տաք վիճակում: Բարի ախորժակ:
Դիտվել է 23562 անգամ
|