Ինչպես պատրաստել սուշի
14.08.2015
Սուշին, որի հայրենիքը հեռավոր Ճապոնիան է, արդեն դարձել է շատերի սիրելի ուտեստը:
Շատ տնային տնտեսուհիներ փորձում են այն պտրաստել տանը։ Նրանց մի մասը ջանում է լավ տեսք ստանալ, մյուսներն ավելացնել լրացուցիչ համեմունքներ՝ սուշին ավելի համեղ դարձնելու համար, մինչդեռ իրականում այն պատրաստելու հարցում առավել կարևոր է փորձը: Եվ այդ փորձը ձեռք բերելու համար առաջարկում ենք պատրաստել սուշիի տեսակներից մեկը՝ գլանափաթեթները:
Այն պատրաստելու համար անհրաժեշտ են․
-1.5 բաժակ բրինձ,
-նորի (ջրային ջրիմուռ) 5 տերև,
-100 գրամ ծովախեցգետնի միս,
-50 գրամ քունջութ,
-շաքարավազ,
-աղ,
-բրնձի քացախ,
-բամբուկի հյուսվածք,
-սոյայի հյութ,
-թթու դրած կոճապղպեղ,
-վասաբի:

Պատրաստման եղանակը
1. Եփեք բրինձը և մինչ այն կսառչի, պատրաստեք բրինձին ավելացվող լիցքը. 6 ճաշի գդալ բրնձի քացախը, 2 թեյի գդալ աղը և 3 թեյի գդալ շաքարավազը տաքացրեք՝ մինչև աղն ու շաքարը կհալչեն, բայց ոչ մի դեպքում մի եռացրեք: Այնուհետև ստացվածը լցրեք բրինձի վրա և խառնեք:
2. Բամբուկի հյուսվածքը պատեք հատուկ սննդային թաղանթով և վրան դրքեք նորին՝ փայլող կողմով դեպի ներքև:
3. Նորիի վրա լցրեք պատրաստված բրինձը, ծայրերը մոտ 2 սանտիմետր թողնելով դատարկ: Բրնձի վրա ցանեք քունջութը և փաթաթեք նորին այնպես, որ բրինձը լինի ներքևից:
4. Վասաբիյով գիծ արեք և մեջը դրեք միջուկը՝ ծովախեցգետնի միս, ավոկադո և վարունգ (կարելի է նաև օգտագործել ձուկ, ապխտած օձաձուկ, կարագ)։
5. Նորին պետք է փաթաթել գլանաձև այնպես, որ առանց բրինձի մնացած ծայրը թաքնված լինի մեջտեղում:
6. Դանակը խոնավացրեք և կտրեք գլանակը 2 մասի, այնուհետև դրանցից յուրաքանչյուրը բաժանեք ևս 3-4 մասի:

Սուշին պետք է մատուցել սոյայի սոուսի, վասաբի և իմբիրի հետ:
Բարի ախորժակ:
Աղբյուր՝ LADYNEWS.am Դիտվել է 18726 անգամ
Читать на русском
|