Ինչպես պահպանել և ցանել օծանելիքը
13.02.2015
Քսանմեկերորդ դարում օծանելիքը դարձել է յուրաքանչյուր կնոջ կյանքի անբաժանելի մասը: Սակայն քչերը գիտեն, թե ինչպես հոգ տանել օծանելիքի մասին, ընտրել ու պահանել այն և, ամենակարևորը, ինչպես ճիշտ ցանել:
Ինչպես ճիշտ պահպանել օծանելիքը
Օծանելիքն ունի չորս թշնամի. օդը, տաքությունը, լույսը և ժամանակը: Շատ կարևոր է ամուր փակված օծանելիքի շիշը պահել տուփի մեջ, ցանկալի է` սառը տեղում: Եթե օծանելիքը վաճառվել է առանց տուփի, ապա արժե շիշը փաթաթել մուգ թղթի մեջ և պահել մութ տեղում:
Ժամանակի հետ օծանելիքը կորցնում է իր հարուստ բույրը, իսկ երբեմն էլ ձեռք բերում տհաճ հոտ: Այդ իսկ պատճառով չարժե օծանելիք գնել «վաղվա օրվա համար»:
Նկատի ունեցեք, որ հմայքը ձևավորվում է բույրի թելադրանքով: Եթե օգտվեք միևնույն օծանելիքից, ապա բույր դադարում է զգացվել: Այդ պատճառով անգամ ամենասիրած ապրանքանիշների օծանելիքները հարկ է երբեմն փոխել:
Ինչպես ճիշտ ցանել օծանելիքը
Ոչ մի դեպքում օծանելիքը չի կարելի ցանել զգեստի վրա: Դրանից կարող են լաքաներ մնալ, որոնցից հետագայում դժվար կլինի ազատվել: Դրա փոխարեն կարելի է վերցնել բրդե թել, այն ցողել օծանելիքով, թողնել, որ վեջինս ներծծվի, որից հետո այն ամրացնել զգեստի հակառակ կողմից` օձիգին մոտ:
Որպեսզի օծանելիքը ձեզ պատի բույրի անկրկնելի ամպով, այն պետք է քսել մարմնի տաք հատվածներին, որնոց տակ բաբախում է արյունը: Օրինակ, ականջների հետևում, դաստակների ներսի մասում, ծնկների տակ, մազային արմատների հիմքերին, պարանոցին: Սակայն ոչ բոլոր տեղերին` միաժամանակ: Միջինը օծանելիքի բույրը պահպանվում է 3 ժամ:
Հիշեք` օծանելիքն ընտրելիս երբեք հոտ մի քաշեք անմիջապես շշից: Ավենալավը կլինի, եթե մեկ կաթիլ տարածեք ափի թիկունքային մասին և մի քանի րոպեից կարող եք զգալ շշի պարունակության ողջ փունջը:
Եվս մեկ հանգամանք` ճիշտ ընտրված օծանելիքը կարող է ընդգծել ձեր բնավորությունը:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 15330 անգամ
Читать на русском
|