Սպագետի պիստակով և մանրածովախեցգետնով
31.10.2014
Միջերկրյածովյան խոհանոցը հավաքել է երկրպագուների մեծ բանակ ամբողջ աշխարհում և դրա համար քիչ պատճառներ չկան. հարուստ վիտամիններ, հանքային նյութեր, անզուգական համ` բնության բոլոր շնորհները` ձեր ափսեի մեջ:
Ձեզ առաջարկում ենք պատրաստել պիստակով և մանրածովախեցգետնով սպագետի, որը ցանկալի ուտելիք է ոչ միայն աօրյա ճաշկերույթներում, այլև հարմար է տոնական սեղանի համար:
Անհրաժեշտ են.
Պիստակ` 50 գ սպագետի` 500 գ սխտոր` 4 պճեղ թարմ կծու պղպեղ` 1 հատ մանրածովախեցգետին` 500 գ սպիտակ չոր գինի` 100 մլ մաղադանոս` 20 գ Ձիփապտղի ձեթ` 100 մլ նեխուր` 1 ցողուն գազար` 1 հատ:
Պատրաստման եղանակը (1 ժամ)
1. Մանրածովախեցգետինը եփել մի փոքր աղի ջրի մեջ, մաքրել վականակներից և մի կողմ դնել: Վահանակները դնել ոչ մեծ տարրայի մեջ, ավելացնել ձիփապտղի ձեթ և հինգ րոպե տապակել մանր կտրատված սոխի, գազարի և նեխուրի հետ: Ավելացնել սպիտակ չոր գինին, այն գոլորշիացնել գրեթե ամբողջությամբ, ավելացնել մեկ լիտր ջուր կամ հավի արգանակ, մեխակ, մի պտղունց աղ և եփել շուրջ քսան րոպե, քամել:
2. Ստացված այդ հեղուկի մոտ մեկ երրորդը խառնել երեք լիտր ջրի հետ, աղ անել, տաքացնել մինչև եռման աստիճան և դրա մեջ եփել սպագետին:
3. Մեծ թավայի մեջ տաքացնել ձիթապտղի ձեթը, մեջը տապակել ալյուրը, ավելացնել մանրածովախեցգետինի մնացած արգանակը, եփել խառնելով` մինչև ստացվի խիտ զանգված:
4. Տարրայի մեջ խառնել սպագետին և ստացված զանգվածը, եփած մանրածովախեցգետինը, մանր կտրատված կծու պղպեղը, կանաչին ու մանրացված պիստակը, մեկ րոպե տաքացրեք և մատուցեք:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 7460 անգամ
Читать на русском
|