Բրաունի (brownie)
21.10.2014
Աշխարհում ամենահայտնի աղանդերներից մեկը` բրաունին, ստեղծվել է 1893 թվականին Չիկագոյի հանրահայտ Palmer House հյուրանոցի խոհանոցում: Այս թխվածքն այնտեղ մինչ օրս պատրաստում են ավանդական բաղադրատոմսով` պատելով այն դեղձի գլազուրով:
Տնային պայմաններում բրաունին ստացվում է շաքարե հրաշալի կեղևով, այնպես որ այն լրացուցիչ շերտով պատելու կարիք չի զգացվում: Ավանդական բրաունին ունի վանիլային համ, խրթխրթան կեղև և փափաուկ միջուկ:
Անհրաժեշտ են (6 բաժնի համար)
Մուգ շոկոլադ` 100 գ կարագ` 180 գ դարչնագույն շաքարավազ` 200 գ հավի ձու` 4 հատ ցորենի ալյուր` 100 գ ընկույզ` 100 գ:
Պատրաստման եղանակը (40 րոպե)
1. Շոկոլադը կոտրատել և կարագի հետ միասին հալեցնել` տարրան ընկղմելով տաք ջրի մեջ, միաժամանակ չդադարելով խառնել փայտե գդալով: Ստացված շոկոլադե խիտ զանգվածը դուրս բերել ջրի միջից և թողնել սառչի:
2. Այդ ընթացքում ձվերը կոտրել առանձին տարրայի մեջ և հարել, աստիճանաբար ավելացնելով դարչնագույն շաքարավազը: Հարել կարող եք էլեկտրական հարիչով կամ ձեռքով` ինչպես ձեզ դուր է գալիս, բայց երեք րոպեից ոչ պակաս:
3. Սուր դանակով մանրացնել ընկույզը: Նախապես այն չոր թավայի վրա կարելի է բովվել մինչև բույր արձակելը, սակայն սա կարող եք և չանել:
4. Սառած շոկոլադե խառնուրդի մեջ զգուշորեն ավելացնել շաքարավազ, ապա` ալյուրն ու կտրատված ընկույզը և լավ խառնել:
5. Այնուհետև ավելացնել շաքարավազով հարած ձվուն և լավ խառնել շոկոլադե զանգվածի հետ: Խմորի գույնը պետք է լինի համասեռ, առանց երանգների:
6. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան: Խորը, հրակայուն տարրայի հատակին փռել թխվածքի համար նախատեսված թուղթ: Խմորը լցնել տարրայի մեջ: Դնել ջեռոցի մեջ և թխել 25-30 րոպե` մինչև շաքարե կեղևի հայտնվելը:
7. Պատրաստի թխվածքը հանել ջեռոցի միջից, թողնել սառչի և սուր դանակով կտրատել քառակուսիներով:
8. Բրաունին կարելի է մատուցել հենց այդպես, սակայն կարելի է նաև վրան ցանել շաքարի փոշի կամ կտորները դնել ափսեի մեջ և յուրաքանչյուր չափաբաժինը զարդարել վանիլային պաղպաղակի գնդիկով:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 15885 անգամ
Читать на русском
|