Հավի թևիկներ՝ տոմատի մածուկով
05.06.2013
Հավի թևիկները պատրաստելը շատ հեշտ է, բայց ստացվում է շատ-շատ համեղ:
Անհրաժեշտ մթերքներն են.
500 գրամ հավի թևիկներ
200 գրամ տնական տոմատ
1 հատ սոխ
1 թեյի գդալ կարմիր պղպեղ
աղ, սեւ պղպեղ, համեմունքներ
100-150 մլ հավի արգանակ կամ ջուր
1-2 պճեղ սխտոր
բուսական յուղ
Պատրաստման եղանակը.
Լվացրեք թևիկները, չորացրեք և բաժանեք երկու մասի: Ավելացրեք վրան աղ, համեմունքներ, կարմիր ու սև պղպեղ: Եղածի վրա ավելացրեք նաև կտրտած սոխն ու տոմատը ու լավ խառնեք: Ստացվածը դրեք սառնարանի մեջ և թողեք 2 ժամ: Հետո տաքացրեք թավան՝ մեջը լցնելով բուսական յուղ, ապա նաև' թևիկները: Տապակեք միջին ջերմության կրակի վրա այնքան, մինչև մեջը եղած հեղուկը խտանա: Այս ամենից հետո ավելացրեք արգանակը՝ թողնելով՝ եռա: Իսկ վերջում' հանեք թավայից, վրան ցանեք աղացած սխտոր,կարմիր պղպեղ և մատուցեք:
Բարի ախորժակ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 17818 անգամ
Читать на русском
|