Ելակով ու նռան հյութով մուս
13.06.2012
Սա ամենաօգտակար ու համեղ աղանդերն է, որ կարելի է պատկերացնել: Ելակով, նռան հյութով ու յոգուրտով նրբահամ մուս պատրաստելու համար անհրաժեշտ մթերքներն են՝
100 գր թարմ ելակ, մի քիչ աղ, մեկ տուփ ժելատին, 0,5 բաժակ նռան հյութ, 500 գր երկու տոկոսանոց բնական յոգուրտ, 70 գր շաքարավազ:
Պատրաստման եղանակը.
Բլենդերով պատրաստեք ելակի պյուրե' ավելացնելով մի քիչ աղ: Մի ափսեի մեջ առաձնին լցրեք ժելատինն ու նռան հյութի կեսը ու թողեք, որ ժելատինը լուծվի: Նույն ժամանակ նռան հյութի մյուս մասը խառնեք շաքարավազի հետ ու հասցրեք եռման աստիճանի: Արդեն իսկ մի քիչ թուլացած ժելատինը դրեք թույլ կրակին, խառնեք մոտ մեկ րոպե: Ստացված ժելատինը լցրեք ելակի պյուրեի վրա և մի լավ խառնեք: Ավելացրեք յոգուրտն ու խառնեք ստացվածը հարիչով:
Ահա և վերջ, մուսը պատրաստ է, մնում է միայն գդալով տեղափոխել այն փոքրիկ բաժակների մեջ և երկու ժամով թողնել սառնարանում: Դիտվել է 5043 անգամ
|