Աշնանային դդումի կարկանդակ ջեմով
22.10.2022
Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում աշնանային ոսկեգույն դդմով կարկանդակ։ Պատրաստվում է շատ պարզ և արագ՝ առանց ձվի և կաթնամթերքի օգտագործման։ Պատրաստման ժամանակը` 60 րոպե:
Բաղադրիչները
• Դդում (մաքրած)` 500 գ • Բուսական յուղ (առանց հոտի)` 160 գ • Շաքարավազ՝ 200 գ • Ընկույզ՝ 60 գ • Եգիպտացորենի օսլա` 2 ճ.գ. լ. • Ջուր` 4 ճ.գ. • Ցորենի ալյուր՝ 400 գ • Աղ՝ 0,5 թ.գ. • Խմորի փխրեցուցիչ՝ 2 թ.գ. • Կիտրոնի կեղեւ՝ 2 թ.գ. • Դարչին ՝ 1 թ.գ. • Կոճապղպեղ (աղացած)՝ 0,5 թ.գ. • Հիլ՝ 1/4 թ.գ. • Ջեմ՝ 400 գ:
Պատրաստման եղանակը
Դդումը նախ կտրատում ենք միջին չափի կտորների (որպեսզի ջեռոցում չչորանա) և եփում ենք ջեռոցի մեջ։
![tikva-2-LN.jpg 600x400](/images/mixed/tikva-2-LN.jpg)
Փափուկ եփած դդումը հարում ենք բլենդերով մինչեւ ստացվի խյուս:
![tikva-3-LN.jpg 600x400](/images/mixed/tikva-3-LN.jpg)
Առանձին օսլան բացում ենք ջրով և լավ խառնում։
![/images/mixed/tikva-1-LN.jpg 600x400](/images/mixed/tikva-4-LN.jpg)
Պատրաստի դդումի խյուսին ավելացնում ենք կիտրոնի կեղեւը, կտրատած ընկույզը, ձեթը և նախապատրաստած օսլան և լավ խառնում։
![tikva-5-LN 600x400](/images/mixed/tikva-5-LN.jpg)
Ալյուրն անպայման մաղում ենք, խառնում փխրեցուցիչի հետ, ավելացնում մի քիչ աղ, շաքարավազ, վանիլին, դարչինը, կոճապղպեղը, հիլը և խառնում։
![tikva-6-LN 600x400](/images/mixed/tikva-6-LN.jpg)
Դդմի զանգվածին մաս-մաս ավելացնում ենք բաղադրիչներով հագեցած ալյուրը և հունցում խմորը։ Կստացվի խիտ խմոր։
![tikva-8-LN 600x400](/images/mixed/tikva-8-LN.jpg)
Խմորը դնում ենք թխվածքի թղթով պատված տարրայի վրա, հարթեցնում և դնում թխելու նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ մինչև ստացվի ոսկե-դարչնագույն երանգ:
![tikva-11-LN 600x400](/images/mixed/tikva-11-LN.jpg)
Սառեցված տորթի վրայից կտրում ենք անհարթ եզրերը։
![tikva-13-LN.jpg 600x400](/images/mixed/tikva-13-LN.jpg)
Տորթը բաժանում ենք 2 մասի։
![/images/mixed/tikva-14-LN.jpg 600x400](/images/mixed/tikva-14-LN.jpg)
Տորթի մի կեսի վրա քսում ենք ջեմ և վերևից ծածկում երկրորդով կեսով։
![/images/mixed/tikva-15-LN.jpg 600x400](/images/mixed/tikva-15-LN.jpg)
Վերևի շերտի վրա ևս ջեմ ենք քսում և վրան ցանում տորթերի մնացորդներից ստացված փշրանքը։
![600x400](/images/mixed/tikva-17-LN.jpg)
Թողնում ենք մի քիչ ներծծվի, ցանկության դեպքում զարդարում ընկույզով, կտրատում և վայելում անուշաբույր խմորեղենը։
![tikva-20-LN 600x400](/images/mixed/tikva-20-LN.jpg)
Բարի ախորժակ։
Աղբյուր' LADYNEWS.am Դիտվել է 1906 անգամ
Читать на русском
|