Խնձորի մուս
10.02.2018
Շատ թարմ և համեղ աղանդեր:
Ցանկալի է օգտագործել թթու կամ թթվա-քաղցր խնձորներ:
Բիսկվիթը կատարյալ կերպով լրացնում է համը:
Բաղադրիչների նշված քանակից ստացվում է 6-8 չափաբաժին:
Բաղադրիչներ.
Մուս․
- 500-600 գր խնձոր - 30 գր սպիտակաձավար - 100 գր շաքարավազ
Բիսկվիթ․
- 1 հավկիթ - 50 գր շաքարավազ - ½ թեյի գդալ դարչին - 30-40 գր ալյուր
![yablochni-mus-1 600x580](/images/mixed/yablochni-mus-1.jpg)
Պատրաստման եղանակը․
Մաքրեք խնձորները, հանեք մեջտեղի հատվածը, կտրատեք:
![yablochni-mus-2.jpg 600x580](/images/mixed/yablochni-mus-2.jpg)
Խնձորները փաթաթեք փայլաթիթեղի մեջ, դրեք ջեռոցի կաղապարի մեջ և տեղադրեք ջեռոցի մեջ: Թողեք այնտեղ 30-40 րոպե 180 աստիճանի տակ:
![yablochni-mus-3.jpg 600x580](/images/mixed/yablochni-mus-3.jpg)
Սառեցրեք խնձորները, անցկացրեք քերիչի միջով:
![yablochni-mus-4.jpg 600x580](/images/mixed/yablochni-mus-4.jpg)
Պետք է ստացվի 250 գր խյուս:
![yablochni-mus-5.jpg 600x580](/images/mixed/yablochni-mus-5.jpg)
Այդ խյուսի մեջ ավելացրեք 300 մլ ջուր:
![yablochni-mus-7 600x580](/images/mixed/yablochni-mus-7.jpg)
Ավելացրեք շաքարավազ: Եռացրեք:
![yablochni-mus-6.jpg 600x580](/images/mixed/yablochni-mus-6.jpg)
Ավելացրեք սպիտակաձավար: Եփեք փոքր կրակի վրա մինչև թանձրանալը:
Սառեցրեք:
Ստացված զանգվածը հարեք:
![yablochni-mus-8.jpg 600x580](/images/mixed/yablochni-mus-8.jpg)
Պատրաստում ենք բիսկվիթը․
Հավկիթը հարեք շաքարավազի հետ:
![yablochni-mus-9.jpg 600x580](/images/mixed/yablochni-mus-9.jpg)
Ավելացրեք դարչինը, խառնեք:
![yablochni-mus-10.jpg 600x580](/images/mixed/yablochni-mus-10.jpg)
Ավելացրեք ալյուրը, խառնեք:
![yablochni-mus-11.jpg 600x580](/images/mixed/yablochni-mus-11.jpg)
Կաղապարը կարագով քսեք:
Լցրեք խմորը:
Դրեք 180 աստիճան տաքացած ջեռոց և թխեք 10-15 րոպե:
Սառեցրեք:
![yablochni-mus-12.jpg 600x580](/images/mixed/yablochni-mus-12.jpg)
Բիսկվիթից կլորակներ կտրատեք:
![yablochni-mus-13 600x580](/images/mixed/yablochni-mus-13.jpg)
Տեղադրեք մատուցելու բաժակների մեջ:
![yablochni-mus-14.jpg 600x580](/images/mixed/yablochni-mus-14.jpg)
Բիսկվիթի վրա տեղադրեք մուսը:
Դրեք սառնարան 2-3 ժամով:
![yablochni-mus-15.jpg 600x580](/images/mixed/yablochni-mus-15.jpg)
Մատուցման ժամանակ ցանեք դարչին և զարդարեք անանուխով:
![yablochni-mus-16.jpg 600x580](/images/mixed/yablochni-mus-16.jpg)
Աղբյուր՝ LADYNEWS.am Դիտվել է 7597 անգամ
Читать на русском
|