| 
     Սթեյք ծաղկակաղամբից 
    
     30.01.2024
  Ծաղկակաղամբը համեղ և առողջարար բանջարեղեն է, որն անպայման պետք է ներառվի ձեր սննդակարգում։ 
Կաղամբը պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ և միկրոտարրեր, որոնք ամրացնում են իմունային համակարգը և բարձրացնում օրգանիզմի դիմացկունությունը։ Այս հատկությունների շնորհիվ այն նույնիսկ ներառված է նորածինների սննդակարգում։ 
Համեղ սթեյք կարելի է պատրաստել ոչ միայն մսից կամ ձկից, այլ նաև բանջարեղենից, օրինակ՝ ծաղկակաղամբից: 
Ներկայացնում ենք ծաղկակաղամբի սթեյքի բաղադրատոմսը։ 
Կալորիաներ 100 կկալ/100 գ Պատրաստման ժամանակը' 10ր.: 
Բաղադրիչները․ 
  
- Ծաղկակաղամբ՝ 1կգ - Բուլղարական պղպեղ՝ 1 հատ - Թթվաքաղցր սոուս (ասիական) 100 մլ 
- Կանաչիներ (մատուցելու համար) ըստ ճաշակի։ 
Պատրաստման եղանակը․ 
Ա) Պատրաստել բաղադրիչները 
Բ) Միացրեք ջեռոցը 200 աստիճան տաքացնելու համար։ 
Գ) Գրիլի տապակը յուղել բուսայուղով և տաքացնել։ 
1. Լվացեք բուլղարական պղպեղը, հանեք ցողունը և սերմերը։ Կտրեք օղակների՝ 0,5-1 սմ հաստությամբ։ 
  
2. Լվացեք ծաղկակաղամբը և կտրատեք՝ 2-2,5 սմ հաստությամբ կտորների։ 
  
3. Կաղամբին ու պղպեղին քսեք ասիական սոուս և դրեք թավայի մեջ: 
  
4. Տապակեք երկու կողմից, մինչև ոսկե դարչնագույն շերտեր ստանալը։ 
5․ Տեղափոխեք ջեռոցի տապակի մեջ, նորից քսեք սոուս։ Թխեք նախապես տաքացրած ջեռոցում՝ 15 րոպե։ 
  
6. Պատրաստ է. զարդարեք թարմ կանաչեղենով: 
Բարի ախորժակ: 
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 5553 անգամ
  Читать на русском
  
 |