Տապակած դդմիկ՝ պանրամածնային խմորում
15.06.2024
Եթե ցանկանում եք դդմիկ տապակել, ապա դա արեք խմորի մեջ: Այս կերպ նախուտեստը կստանա ախորժելի դարչնաոսկեգույն ծածկույթ, դդմիկը կստացվի շատ նուրբ և հյութալի:
Բացի այդ, մածունը և քերած պանիրը՝ խմորի հիմքը, չեզոք դդմիկին կհաղորդեն վառ համ։
Բաղադրիչները (4 չափաբաժնի համար)
– Երիտասարդ դդմիկ՝ 240 գ (1 հատ) – Պանիր՝ 120 գ – Մածուն՝ 200 մլ – Ալյուր՝ 50 գ (մոտ 3 ճաշի գդալ) – Ձեթ՝ 45 մլ (3 ճաշի գդալ) – Աղ՝ 1/5 թեյի գդալ (ըստ ճաշակի) – Չորացրած սխտոր՝ 1/2 թեյի գդալ։
Պատրաստման եղանակը
Նախպատրաստում ենք բաղադրիչները՝ ըստ ցանկի։
![kabachki-1-LN 600x400](/images/mixed/kabachki-1-LN.jpg)
Կտրում ենք դդմիկի պոչերը։ Դդմիկը կտրատում եք մոտավորապես 0,3-0,5 սմ հաստությամբ շերտերով:
Պանիրն անցկացնում ենք խոշոր քերիչով։
![kabachki-2-LN.jpg 600x400](/images/mixed/kabachki-2-LN.jpg)
Մածունը լցնում ենք ամանի մեջ։ Ավելացնում աղը և սխտորը: Խառնում։
![kabachki-3-LN.jpg 600x400](/images/mixed/kabachki-3-LN.jpg)
Քերած պանիրը լցնում ենք մածունի մեջ։
![kabachki-4-LN.jpg 600x400](/images/mixed/kabachki-4-LN.jpg)
Ավելացնում ենք ալյուրը և լավ խառնում։
![kabachki-5-LN.jpg 600x400](/images/mixed/kabachki-5-LN.jpg)
Ստացվում է խիտ խմոր:
![kabachki-6-LN.jpg 600x400](/images/mixed/kabachki-6-LN.jpg)
Դդմիկի կտորները թաթախում ենք խմորի մեջ:
![kabachki-7-LN.jpg 600x400](/images/mixed/kabachki-7-LN.jpg)
Խմորը լավ է պինդ կպնում է և չի կաթում դդմիկից:
![kabachki-8-LN.jpg 600x400](/images/mixed/kabachki-8-LN.jpg)
Տապակի մեջ տաքացնում ենք ձեթը։ Խմորով պատված դդմիկը դնում ենք տապակի մեջ և 2-3 րոպե տապակում միջին ջերմության վրա՝ մինչև դարչնաոսկեգույն դառնալը:
![kabachki-9-LN.jpg 600x400](/images/mixed/kabachki-9-LN.jpg)
Շրջում ենք և տապակում ևս 2-3 րոպե։ Այնուհետեւ դդմիկը տեղափոխում ենք ափսեի մեջ։ Նույն կերպ տապակում ենք դդմիկի հաջորդ խմբաքանակը։
![kabachki-10-LN 600x400](/images/mixed/kabachki-10-LN.jpg)
Տապակած դդմիկը՝ պանրամածնային խմորում պատրաստ է։ Բարի ախորժակ։
![kabachki-12-LN.jpg 600x400](/images/mixed/kabachki-12-LN.jpg)
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 1516 անգամ
Читать на русском
|