Սմբուկով «նավակներ»
27.10.2023
Համեղ, առողջարար և շատ արագ պատրաստվող։
Շատ դեպքերում, «բանջարեղեն» բառը լսելիս (հատկապես երբ խոսքը վերաբերում է շոգեխաշածին), շատերը սկսում են քիթը կնճռոտել՝ հայտարարելով, որ սա ամենևին էլ ուտելիք չէ, այլ հաճելի (կամ ոչ այնքան հաճելի) կողմնակի հավելում ուտեստին։ Բայց իրականում կան այնպիսի համեղ բանջարեղենային ուտեստներ, որոնց միայն տեսքն անգամ չցանկացողների մոտ է ախորժակ բացում։ Դրանց թվում, անշուշտ, սմբուկով «նավակը»։
Անհրաժեշտ բաղադրիչները.
• Սմբուկ՝ 4 հատ
• Քաղցր պղպեղ՝ 1 հատ
• Լոլիկ ՝ 2 հատ
• Գազար՝ 2 հատ
• Սխտոր՝ 2 պճեղ
• Սոխ՝ 1 հատ
• Պանիր՝ 50-70 գ
• Բուսական յուղ - 30 գ
• Համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի։
Պատրաստման եղանակը․
- Լվացած սմբուկները կիսեք և հանեք միջուկը։
- Պանիրը քերեք մանր քերիչով։
- Տապակեք կտրատած պղպեղը, գազարը, սոխն ու սխտորը։
- Տապակված բանջարեղենին ավելացրեք միջին խորանարդների կտրատած լոլիկը, խառնուրդը համեմեք աղով և պղպեղով, լավ խառնեք և անմիջապես անջատեք կրակը։
- «Նավակները» լցրեք միջուկով, վրան ցանեք քերած պանիրը։
- Լցոնված սմբուկները շարեք տարրայի մեջ և դրեք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Եփել 15 րոպե։
- Սմբուկով պատրաստի նավակները կարելի է մատուցել հազարի տերեւներով՝ վրան ցանելով կտրատած կանաչի։
Բարի ախորժակ։
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 2627 անգամ
Читать на русском
|