Կարտոֆիլի երշիկ. շատ անսովոր, անհավանական համեղ և պարզ
15.06.2022
Պարտադիր չէ, որ համեղ նրբերշիկը մսային լինի, հատկապես՝ տնական։ Միսը կարելի է փոխարինել կարտոֆիլով, և շատերի համար այն կլինի ոչ միայն համեղ ուտեստ, այլև մանկության իսկական համ։
Անպայման պատրաստեք նման երշիկ, եթե երբեք չեք փորձել, և եթե այն հիշեցնում է անհոգ մանկություն, ապա սա ևս մեկ պատճառ է օգտագործելու այս բաղադրատոմսը, մանավանդ որ դրա մեջ ոչ մի բարդ բան չկա։
Ձեզ անհրաժեշտ կլինի.
• հում կարտոֆիլ՝ 500 գ, • խոզի ճարպ՝ 100-120 գ, • սոխ՝ 2 գլուխ, • սխտոր՝ 2-3 պճեղ, • ձավար՝ 1 թեյի գդալ, • աղ, պղպեղ, աղացած դափնու տերեւ՝ ըստ ճաշակի, • խոզի աղիքներ՝ 1մ։
Մաքրում ենք կարտոֆիլը և մանրացնում, օրինակ՝ բլենդերի միջոցով։ Բլենդերի մեջ կարող եք մանրացնել նաև սոխը։ Կարտոֆիլն ու սոխը խառնում ենք, որը թույլ չի տա առաջինը մգանա։
«Երշիկի» լցոնը կարող է տարբեր լինել, մենք առաջարկում ենք այն պատրաստել մինչև ոսկեգույն տապակած խոզի ճարպով ու սխտորով: Եթե ցանկանում եք պասային երշիկ պատրաստել, ապա կարող եք լցոնը տապակած սոխով, սունկով և այլ բանջարեղենով։
Ստացված լցոնի վրա ավելացնում ենք աղ, պղպեղ և ցանկացած համեմունք՝ ըստ ճաշակի։ Բացի այդ, բաղադրիչները շաղկապելու համար «լցոնին» ավելացնում ենք մի քիչ ձավար կամ պաքսիմատ։ Եթե վստահ չեք, որ միջուկը լավ «կկպնի», կարող եք ձու ավելացնել։ Ամենը լավ խառնում ենք։
Այժմ վերցնում ենք պատրաստի աղիքները եւ լցոնում։ Կապում ենք երկու կողմերից: Երշիկի մակերեսին ատամ մաքրիչով ծակեր ենք անում, որպեսզի եփելու ժամանակ աղիքները չպայթեն։
Երշիկները դնում ենք նախապես յուղով պատված տարրայի վրա և եփում 180-200 աստիճան լավ տաքացրած ջեռոցի մեջ։ Երշիկները պատրաստ կլինեն, երբ դրսից կարմրեն ու ոսկեգույն դառնան, դա կտևի 40-60 րոպե։
Աղբյուր՝ LADYNEWS.am Դիտվել է 3297 անգամ
Читать на русском
|