Рус. Հայ.
ԽՈՀԱՆՈՑ

Կուլիչ' շոկոլադով եւ ընկույզով. Զատկի խոհանոց

06.04.2012

Զատկի սեղանի զարդը կուլիչն է: Սկզբում այն ընկալվում էր որպես տոնական հաց, որն օրհնվում էր տոնի նախօրեին եւ մատուցվում Զատկի սեղանին: Այսօր տոնական սեղանները մրցում են ավելի գեղեցիկ ու համեղ կուլիչներով. գլխավոր պայմանն է, որ այն լինի փքուն ու գունառատ, մնացածը թողնված է մեր երեւակայությանը: Դե ինչ, պատրաստենք շոկոլադով եւ ընկույզով այս կուլիչը...

Անհրաժեշտ է'

3 բաժակ ալյուր,
0.75 բաժակ շաքարավազ,
0.5 բաժակ կաթ,
11գ' 1տուփ խմորիչ (դրոժ),
4 հատ ձու,
սերուցքային կարագ 150 գ,
քրքում (куркума) 1 թ. գ.,
վանիլի փոշի 1թ.գ.,
կիտրոնի քերած կեղև,
բոված հնդկական ընկույզ,
մի պտղունց աղ,
շաքարի փոշի 100գ,
շոկոլադ 100գ,
բուսական յուղ 1թ.գ.,
չորացրած մրգեր (цукаты) 1 բաժակ:

Պատրաստման եղանակը.

Քրքումի վրա լցնել 2 ճաշի գդալ եռացրած ջուր: Խմորիչը լուծել տաք կաթի մեջ, ավելացնել 1 թ.գ. շաքարավազ և 2 ճ.գ. ալյուր: Թողեք 30 րոպե, մինչև զանգվածը փրփրի: Ընկույզները դանակով մանրացնել:

Առանձնացնել 1 ձվի սպիտակուցը դեղնուցից: Դեղնուցը և մնացած 3 ձվերը հարել շաքարավազի հետ մեծ տարայի մեջ: Աստիճանաբար լցրեք 1 բաժակ ալյուր և լավ խառնեք: Փափկեցրեք սերուցքային կարագը և լցրեք այն խառնուրդի վրա: Ավելացրեք վանիլի փոշին, քրքումը, կիտրոնի քերած կեղևը և աղը: Հարեք խառնուրդը մինչև միատարր զանգված դառնա:

Ավելացրեք խմորիչը, 1.5 բաժակ ալյուր և հարեք այնքան, մինչև միասեռ խառնուրդ ստացվի: Փակեք տարան և դրեք սենյակայինից մի փոքր ավելի բարձր ջերմաստիճանով վայրում: Թողնել մեկուկես ժամ, հետո տրորել զանգվածը և էլի թողնել տաք տեղում 1-1.5 ժամ:

Թխվածքի համար նախատեսված ֆորմայի պատերին բուսական յուղ քսեք, ալյուր ցանեք: Ներքևում դրեք ստվարաթուղթ: Խառնուրդին ավելացրեք մնացած ալյուրը, չորացրած մրգերը և ընկույզների 2/3 մասը: Խառնեք ձեռքերով:

Ֆորմայի մեջ լցրեք խառնուրդը և այնպես արեք, որ տարայի մեջ այն զբաղեցնի 1/3 մասը: Դրեք տաք տեղում 30 րոպե: Այնուհետև դրեք այն ջեռոցի մեջ և թխեք 50-60 րոպե 180°С ջերմաստիճանում: Եթե վրայի շերտը շատ շուտ կարմրի, ապա ծածկեք այն փայլաթիթեղով:

Գլազուրի համար շոկոլադը բաժանեք մի քանի կտորների և հալեցրեք գոլորշու վրա: Ավելացրեք 3 ճ.գ. ջուր, կարագ և շաքարի փոշի: Խառնեք մինչև միատարր զանգված ստանալը: Պատրաստի կուլիչի վրա լցրեք գլազուրը և զարդարեք մնացած ընկույզներով:

Տոնական վայելք!

Դիտվել է 19334 անգամ

Читать на русском

ՄԵԿՆԱԲԱՆԵԼ

Ձեր անունը: *
Ձեր էլ. հասցեն: *
Մեկնաբանությունը: *

Լազանյա նրբերշիկով և շամպինիոնով

04.05.2024
Նրբերշիկով և շամպինիոնով լազանան հանրաճանաչ ուտեստի հաջող, բյուջետային տարբերակ է:

Նամակներ սնկով

23.02.2024
Եթե ցանկանում եք, որ սիրելին առավել ուշադիր լինի ձեր «նամակների» նկատմամբ, լցոնեք այն շամպինյոններով։

Սթեյք ծաղկակաղամբից

30.01.2024
Ծաղկակաղամբը համեղ և առողջարար բանջարեղեն է, որն անպայման պետք է ներառվի ձեր սննդակարգում։

Բիսկվիթային տորթ «Քնքշություն»

15.12.2023
Արագ և հեշտ պատրաստվող, բայց շատ համեղ բիսկվիթ` դեղձով, օդային կաթնաշոռային կրեմով և սպիտակ շոկոլադով։ Փորձեք այն և դուք իսկապես վայելեք կապրեք:

Վարսակի շիլա' չրերով

06.12.2023
Դիետոլոգներն ամբողջ աշխարհում խորհուրդ են տալիս առողջ ապրելակերպ նախընտրողներին իրենց սննդակարգում անպայման ներառել վարսակի փաթիլներով՝ շիլա: 

Համեղ և առողջարար բանջարեղենային ուտեստ՝ պատրաստված ջեռոցում

23.11.2023
Բանջարեղենային այս ուտեստն անհավանական համեղ է և առողջարար։

Բաժնի բոլոր նյութերը

ՄԵԿ ՏՈՂՈՎ
09-05-2024 12:11
Ըստ մասնագետների՝ չկա որևէ ապացույց այն պնդման համար, որ խալերի պարբերական վնասումը և դրանցից մազերի հեռացումը կարող են հանգեցնել դրանց փոփոխման մելանոմայի։ Ենթադրվում է, որ խալերն առաջանում են մաշկի վրա ուլտրամանուշակագույն ճառագայթման ազդեցության պատճառով, սակայն դա միակ պատճառը չէ։ Հաճախ կանանց մոտ նոր նևուսներ են ձևավորվում հղիության ընթացքում հորմոնալ փոփոխությունների պատճառով: Այս դեպքում ոչ պակաս կարեւոր դեր է խաղում նաեւ գենետիկան։ 
09-05-2024 12:06
Քիմ Քարդաշյանը փորձել է Ջոն Գալիանոյի մեկ այլ կերպար՝ հրապարակելով լուսանկարներ՝ Maison Margiela-ի համար ստեղծված նոր հագուստով։ 43-ամյա Քիմը Instagram-ի իր էջում հրապարակված կադրերում կիպ կորսետով է, եւ, նույնիսկ, մակագրության մեջ իրեն անվանել է «կոտրված Margiela տիկնիկ»:
09-05-2024 02:09
Քրիս Ջենները հայտնել է, որ ուռուցք ունի. «Քարդաշյանների» հինգերորդ սեզոնի թրեյլերում Քրիսն իր դուստրերին պատմում է, որ բժիշկներն իր մոտ անսովոր բան են հայտնաբերել: «Ես սկան եմ արել: Հայտնաբերել են կիստա եւ փոքր ուռուցք»,- նշել է նա։
08-05-2024 10:21
Սերբիան, Պորտուգալիան, Սլովենիան, Ուկրաինան, Լիտվան, Ֆինլանդիան, Կիպրոսը, Խորվաթիան, Իռլանդիան եւ Լյուքսենբուրգն այն երկրներն են, որոնք կշարունակեն պայքարը «Եվրատեսիլ 2024»-ի շրջանակում: Այս մասին հայտնի դարձավ այսօր՝ Մալմյոյում կայացած մրցույթի առաջին կիսաեզրափակչի քվեարկության արդյունքում: Երկրորդ կիսաեզրափակիչը տեղի է ունենալու մայիսի 9-ին, որտեղ ելույթ է ունենալու նաեւ Հայաստանը ներկայացնող «Լադանիվա»–ն՝ 8-րդ համարի ներքո։  
08-05-2024 07:33
Մեծ Բրիտանիայի Առողջապահության ազգային ծառայության պաշտոնյա դոկտոր Կարան Ռաջանի խոսքով, սպիտակ հացը սառեցնելը և հետո տաքացնելը (օրինակ՝ թոնրի մեջ տապակելը) կիսով չափ նվազեցնում է նրա գլիկեմիկ ինդեքսը։ Դա պայմանավորված է նրանով, որ նման վերամշակման ընթացքում ավելի շատ ռետրոգրադ օսլա է արտադրվում: Սա դիմացկուն օսլայի ձև է, որը լիովին չի ներծծվում օրգանիզմի կողմից և գործում է մանրաթելի պես՝ մշակված աղիքային օգտակար բակտերիաների կողմից:
LN-Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԿԱՐԴԱԼ
LN -Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԴԻՏԵԼ
% ԶԵՂՉԵՐ ԽԱՆՈՒԹՆԵՐՈՒՄ
ՈՒՐ ԳՆԱԼ ԵՐԵԿՈՅԱՆ
ՕԳՏԱԿԱՐ ՀՂՈՒՄՆԵՐ
ՆՈՐԸ ՁԵՐ ԿՅԱՆՔՈՒՄ

Ամսվա աստղագուշակ․ մայիս 2024 թ․

01.05.2024
Գարնան վերջին ամիսն ընդհանուր առմամբ հանգիստ կլինի։ Մարսը կորցնում է դիրքերը, իսկ Վեներան իր ծաղկման շրջանում է. սա նշանակում է, որ ամիսը բարենպաստ կլինի կենդանակերպի նշանների մեծամասնության համար:

LADYNEWS TV
«Եվրատեսիլ 2024» մրցույթում Հայաստանը ներկայացնող «Լադանիվա» խումբը՝ իր «Jako» երգով, հաղթահարեց կիսաեզրափակիչ փուլը և հանդես կդա եզրափակչում։
ՕՐՎԱ ԱՍՏՂԱԳՈՒՇԱԿ

Խոյ
21.03-20.04

Ցուլ
21.04-22.05

Երկվորյակ
23.05-22.06

Խեցգետին
23.06-23.07

Առյուծ
24.07-24.08

Կույս
25.08-23.09

Կշեռք
24.09-23.10

Կարիճ
24.10-22.11

Աղեղնավոր
23.11-22.12

Այծեղջուր
23.12-20.01

Ջրհոս
21.01-19.02

Ձուկ
20.02-20.03
ՇԱԲԱԹՎԱ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾԸ
06.05.2024
Դիտվել է 575 անգամ
04.05.2024
Դիտվել է 209 անգամ
07.05.2024
Դիտվել է 162 անգամ
08.05.2024
Դիտվել է 159 անգամ
09.05.2024
Դիտվել է 97 անգամ

© 2012, LADYNEWS.am
Մեջբերումներ անելիս հղումը (hyperlink) LADYNEWS.am-ին պարտադիր է: Կայքում արտահայտված կարծիքները պարտադիր չէ, որ համընկնեն խմբագրության տեսակետի հետ: Գովազդների բովանդակության համար կայքը պատասխանատվություն չի կրում:

LADYNEWS.am-ի մասին
Հեռ.` +374060445674, +37455545535
Էլ-փոստ` contact@ladynews.am
Գովազդ կայքում: Հեռ.՝ +374060445674, +374 55545535
Էլ-փոստ՝ marketing@ladynews.am

Webmaster