Սուպերելակային տորթ
24.05.2012
Վերջապես եկավ այն սեզոնը, երբ սառնարաններում կարելի է ունենալ թարմ, կարմիր ու շատ սիրելի հատապտուղը' ելակ: Դե իսկ ելակով կարելի է պատրաստել ամենահամեղ աղանդերը: Այսպիսով ելակային սեզոնը համարում ենք բացված և պատրաստում մեր առաջին ելակային տորթը:
Դրա համար մեզ անհրաժեշտ է'
ալյուր'250 գր,
շաքարավազ' 4 ճաշի գդալ,
բուսական յուղ' ½ բաժակ,
անյուղ յոգուրտ' 3 թեյի գդալ,
ելակ' 750 գր,
ժելատին' 25 գր,
կիտրոնի հյութ' ½ հատի,
շաքարի փոշի' 1 ճաշի գդալ:
Պատրաստման եղանակը.
Ալյուրը խառնել 2 գդալ շաքարավազի հետ: Ցանկության դեպքում կարող եք ավելացնել նաև վանիլի փոշի: Ավելացրեք յոգուրտը (ցանկալի է ելակային) և խառնեք:
Ավելացրեք բուսական յուղը և անմիջապես միասեռ զանգված ստացեք: Գնդաձև տեսք հաղորդեք նրան և 30 րոպեով դրեք սառնարանում:
Մոտ 26 սմ պարագծով կլորավուն ֆորմային կարագ քսեք: Խմորը կարող եք գրտնակել, բայց ավելի հեշտ կլինի այն ձեռքերով բացեք հենց թխելու համար նախատեսված ֆորմայի մեջ: Պատառաքաղով ծակծկեք և դրեք տաք ջեռոցի մեջ: Թողեք 200˚C տաքացված ջեռոցում 25 րոպե: Այնուհետև հանեք ջեռոցից և թողեք սառչի:
500 գր ելակը լավ մանրացնել բլենդերի օգնությամբ այնքան, մինչև խյուս դառնա: Ավելացրեք շաքարավազն ու խառնեք:
Ժելատինը լցրեք կաթսայի կամ թասի մեջ: Վրան լցրեք շատ տաք ջուր այնքան, որ ծածկի ժելատինը: Լավ խառնեք: Ավելացրեք կես կիտրոնի հյութ և խառնեք: Թողեք՝ մի փոքր սառչի և ավելացրեք ելակի խյուսին:
Լավ խառնեք: Ստացված միջուկը դրեք սառնարանում 30 րոպեով, որպեսզի մի փոքր պնդանա:
Թխած խմորը դրեք ափսեի մեջ և վերևում տարածեք արդեն խիտ միջուկը: Հարթեցրեք:
Մնացած 250գր հատապտուղը լվացեք և կիսեք երկու մասի: Տորթի շուրջը զրադարեք դրանով: Դրեք տորթը սառնարանում ևս 30-40 րոպեով: Մատուցելուց առաջ վրան ցանեք շաքարի փոշի:
Դե իսկ արդեն կարող եք վայելել այս հեքիաթային համը: Բարի ախորժակ:
Դիտվել է 10424 անգամ
|