«Աստղային» աղցան
19.05.2012
Այս աղցանը կարող է դառնալ Ձեր տոնական սեղանի զարդը: Բացի շատ համեղ լինելուց, այն նաև գեղեցիկ է, այսպես ասած' «աստղային»:
Պատրաստման համար անհրաժեշտ է'
հավի կրծքամիս' 300 գ, հավկիթ' 2 հատ, կարտոֆիլ' 3 հատ, բազուկ' 2 հատ, սոխ' 1 գլուխ, պանիր' 100 գ, մայոնեզ, նուռ' 1 հատ (զարդարման համար):
Պատրաստման եղանակը.
Խաշեք հավկիթները ոչ ավել, քան 10 րոպե ջուրը եռալուց հետո: Թողեք՝ սառչի:
Խաշեք նաև կարտոֆիլն ու բազուկը: Թողեք՝ սառչի:

Խաշեք հավի կրծքամիսը: Կարող եք ավելացնել նաև դափնու տերև, աղացած սև պղպեղ և աղ: Մանր կտրատեք սոխը և հավի կրծքամիսը: Միսն ու սոխը լցրեք թավայի մեջ և տապակեք: Ձուն և պանիրը անցկացրեք քերիչի խոշոր անցքերով:

Սկսում ենք դասավորել շերտերը: Ամենասկզբում կարտոֆիլն է ' քերիչով անցկացրած: Քսեք մայոնեզ, այնուհետև՝ տապակած հավը և նորից մայոնեզ: Շաղ տվեք քերած ձուն և քսեք մայոնեզ: Հետո պանիրն ու էլի մայոնեզ:

Բազուկն անցկացրեք քերիչի խոշոր անցքերով և խառնեք մայոնեզի հետ: Շերտերով զանգվածին աստղի ֆորմա տվեք' դանակով կամ ձեռքերով: Բազուկը քսեք աստղի վրա այնպես, որ այն ամբողջությամբ կարմիր գույն ստանա:

Այնուհետև մաքրեք նուռն ու զարդարեք աստղը նռան հատիկներով:

Բարի «աստղային» ախորժակ: Դիտվել է 7392 անգամ
|