Լազանյան համեղ իտալական ուտեստ է, որը վաղուց է համաշխարհային ժողովրդականություն ձեռք բերել: Իտալական լազանիան համարվում է խոհարարության դասական:
Դուք կարող եք այն պատրաստել ինքներդ՝ ձեր տան խոհանոցում, եթե օգտագործեք այս փորձված բաղադրատոմսը:
Բաղադրիչները
6 հոգու համար
Աղացած միս՝ 600 գ Բոլոնեզի սոուս՝ 600 գ Կարագ՝ 60 գ Ցորենի ալյուր՝ 2,5 ճաշի գդալ Ձիթապտղի յուղ՝ 2 ճաշի գդալ Կաթ՝ 750 մլ Պատրաստի չոր լազանայի թերթեր՝ 10 հատ Կոշտ պանիր՝ 500 գ։
Պատրաստման եղանակը
1. Կաթսայի մեջ լցնել կարագն ու 2 ճաշի գդալ բուսական յուղը և հալեցնել։ Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը և հարել այնքան, մինչև գնդիկներ չմնան։
2. Երբ ամբողջ ալյուրը խառնվի, լցնել ամբողջ կաթը: Իջեցնել կրակը և եփել մինչև անհրաժեշտ խտությունը՝ ոչ հեղուկ, բայց ոչ շատ խիտ՝ ցածր յուղայնությամբ թթվասերի նման։
3. Տապակի մեջ տաքացնել ձիթապտղի յուղը։ Ավելացնել աղացած միսը (ցանկալի է խոզի + հորթի միս):
4. Տապակել աղացած միսը մինչև կիսաեփ լինելը։ Ավելացնել բոլոնեզի սոուսը, աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։
5. Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան։ Տարրան պատել կարագով։ Տակը լցնել մի քիչ բեշամելի սոուս, այնքան, որ ծածկի հատակը:
6. Շարել շերտերը (չեփած): Շերտերի վրա շարել աղացած միսը (չեք ափսոսում), աղացած մսի վրա՝ քերած պանիրը։ Պանրի վրա՝ բեշամելի սոուս։
7. Պետք է ավելացնել այնքան սոուս, որքան կարծում եք, որ անհրաժեշտ է լազանիան հյութալի դարձնելու համար։ Սոուսի վրա դրեք չոր լազանայի թերթեր: Ընթացակարգը կրկնեք:
8. Վերջին շերտի վրա քսել բեշամելի սոուս, իսկ վրան առատորեն պանիր ցանեք։ Թողեք մնա 7-10 րոպե։ Տեղադրել ջեռոցում։ Թխել 30 րոպե։
02-10-2025 12:07 Փարիզում տեղի ունեցավ ցուցադրություն, որը նշանավորեց Dior տան պատմության մեջ նոր գլխի սկիզբը: Ջոնաթան Անդերսոնի կանացի հագուստի դեբյուտային հավաքածուի ցուցադրությունը տեղի ունեցավ ապրանքանիշի համար զգալի հեռավորության վրա՝ Մոնտեն պողոտա 30 հասցեում գտնվող պատմական խանութից 1.3 կմ հեռավորության վրա, որտեղ Քրիստիան Դիորը 1947 թվականին անցկացրել է իր առաջին ցուցադրությունը: Այս հատուկ վայրի ձևավորման պատասխանատուները ռեժիսոր Լուկա Գուադանինոն և նկարիչ Ստեֆանո Բաիզին էին ՝ ցուցադրությունը վերածելով իսկապես թատերական ներկայացման:
02-10-2025 11:57 Սննդաբանները զգուշացրել են, որ սուրճի սիրահարների մոտ վիտամինային անբավարարության ռիսկը չափազանց մեծ է: Եթե սուրճը խմեք երկաթով հարուստ սննդամթերքների հետ, այս միկրոէլեմենտի կլանումը կնվազի 30-40 տոկոսով։ Սուրճը նաև մեծացնում է օրգանիզմից C և B վիտամինների, կալցիումի և մագնեզիումի արտազատումը։ Այնուամենայնիվ, վիտամինների անբավարարությունից կարելի է խուսափել․ համար արժե սուրճ խմել ուտելուց առնվազն մեկ ժամ առաջ կամ հետո և սահմանափակել սուրճի օգտագործումը օրական երեք բաժակով:
02-10-2025 11:49 67-ամյա Մադոննան կրկին զարմացրել է իր երկրպագուներին՝ հայտարարելով նոր դերի մասին: Այժմ նա որոշել է փորձել իր ուժերը Կաբալա դասավանդելու գործում և հրավիրել է երկրպագուներին միանալ իր «հոգևոր ճանապարհորդությանը»՝ առցանց դասընթացի տեսքով։ Իր ինստագրամյան էջում աստղը տեսանյութ է հրապարակել, որում նա բացատրում է ծրագիրը հայտնի Կաբալայի կենտրոնի խոսնակ Էյթան Յարդենիի հետ միասին: Դասընթացն արժե ամսական 30 դոլար:
02-10-2025 11:45 58-ամյա Նիկոլ Քիդմանը խոստովանել է, որ «Babygirl» էրոտիկ դրամայի նկարահանումների ժամանակ հազիվ է հաղթահարել ինտիմ տեսարանների առատությունը։ Դերասանուհու խոսքով՝ նա այնքան ուժասպառ էր, որ բառացիորեն այլևս չէր կարողանում դիմանալ դիպչելուն։ Նրա խոսքերը նոր արձագանք են ստացել Քիթ Ուրբանից ամուսնալուծության լուրից հետո, որի հետ նա ամուսնացած էր 19 տարի։ Ըստ Daily Mail-ի՝ լուրեր էին շրջանառվում, որ երաժիշտը դժգոհ է իրենց հարաբերություններում մտերմության բացակայությունից, և Նիկոլն ինքը ցնցված էր նրա՝ ամուսնալուծության դիմում ներկայացնելու որոշումից։
02-10-2025 01:13 36 տարի առաջ Բարնաուլի մի մոլագար սպանեց առաջին աղջկան, բայց միայն հիմա բանտարկվեց։ Վիտալի Մանիշինն ունի առնվազն 11 զոհ։ Նա ցմահ ազատազրկման չի դատապարտվել միայն այն պատճառով, որ դա այլևս հնարավոր չէր վաղեմության ժամկետի պատճառով։