Рус. Հայ.
ԽՈՀԱՆՈՑ

Իմամ բայալդի

11.07.2020

«Իմամը խելագարվել է», «Իմամը ապշել է», «Իմամը կորցրել է իրեն». այսպես են թարգմանում այս ուտեստի անվանումը։ Բնականաբար, այդ ամենը տեղի է ունենում այս համեղ ու գեղեցիկ ուտեստի արդյունքում: Այսպես է պատմում հին արաբական լեգենդը:

Իմամ բայլդին լցոնված սմբուկներ են: Այն կարելի է ուտել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում՝ որպես խորտիկ: Սառը նույնիսկ ավելի համեղ է. բոլոր հյութերն ու համերը սառչելիս միաձուլվում են:

Բաղադրիչները.

• Սմբուկ՝ 2 հատ
• Սոխ ՝ 2 գլուխ
• Բուլղարական պղպեղ՝ 2 հատ
• Լոլիկ՝ 3 հատ:
• Մաղադանոս՝ 1 կապ
• Բուսական յուղ՝ 70 մլ
• Աղ՝ ըստ ճաշակի
•Սեւ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
• Սխտոր՝ 5-10 պճեղ:

Պատրաստման ժամանակը' 60 րոպե։

Պատրաստման եղանակը․

600x580

Սմբուկի մեջ խորը գրպաններ ենք փերում: Շերտավոր կլպում ենք կեղևը։ Առատորեն աղ ենք անում ներսից և դուրս և թողնում կես կամ մեկ ժամ ՝ դառնությունն անցնելու համար:

600x580

Այնուհետև հոսող ջրի տակ լվանում ենք սմբուկները, սրբում և տապակում բուսական յուղի մեջ՝ բոլոր կողմերից:

600x580

Կտրատում ենք սոխը և սխտորն ու թեթև տապակում բուսական յուղի մեջ:

600x580

Լոլիկը, կեղևազրկում ենք և կտրատում։

600x580

Քառակուսիներով կտրտում ենք բուլղարական պղպեղը, տապակում մինչև կիսաեփ լինելը: Այնուհետև վրան ավելացնում ենք կեղևահան ու կտրատած լոլիկը և տապակում ևս մի քանի րոպե:

600x580

Խառնում ենք սոխը, սխտորը, պղպեղը, լոլիկը և կտրատած կանաչին: Աղն ու պղպեղն՝ ըստ ճաշակի:

600x580

Ստացված խառնուրդի կեսը լցում ենք սմբուկի գրպաների մեջ: Լցոնի մնացած մասով պատում ենք ջերմակայուն տարայի հատակը, վերևից շարում լցոնած սմբուկները, ծածկում կափարիչով կամ նրբաթիթեղով և 30-40 րոպե եփում նախապես մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Բարի ախորժակ։

600x580

Աղբյուր` LADYNEWS.am

Դիտվել է 7737 անգամ

Читать на русском

ՄԵԿՆԱԲԱՆԵԼ

Ձեր անունը: *
Ձեր էլ. հասցեն: *
Մեկնաբանությունը: *

Ինչպես պատրաստել համեղ նախուտեստներ դդմից

22.10.2025
Աշուն է, ինչը նշանակում է, որ շուկայում հայտնվում են դդումներ: Առաջարկում ենք դրանցից պատրաստել համեղ քաղցրավենիքներ, որոնք անպայման կուրախացնեն ձեզ ցուրտ երեկոներին:

Տնական մայոնեզ 5 րոպեում

02.10.2025
Մայոնեզը պատրաստի սոուս է, որը հիանալի համադրվում է գրեթե ցանկացած ուտեստի հետ: Հիմնական բաղադրիչներն են բուսական յուղը, քացախը և ձուն:

Հավով աղցան «Շատակեր»

15.08.2025
Այս աղցանի մի քանի տեսակներ կան, սա ամենապարզն ու ամենամատչելին է:

Դուբայի շոկոլադ. ժողովրդականության պառճառները և բաղադրատոմսը

08.07.2025
Հայտնի քաղցրավենիքն այնքան էլ հեշտ չէ գնել, բայց կարող եք փորձել այն ինքներդ պատրաստել: Ներկայացնում ենք, թե ինչ է Դուբայի շոկոլադը և ինչպես այն պատրաստել տանը:

Ֆրանսիական կարտոֆիլի կակարկանդակ. նուրբ և համեղ ուտեստ

17.06.2025
Նույնիսկ եթե կարտոֆիլային ուտեստները ձեր խոհանոցում տարածված չեն, անհնար է դիմադրել այս ֆրանսիական կարկանդակին։ 

Ելակով թխվածքաբլիթներ

22.05.2025
Նուրբ, փափուկ, չափավոր քաղցր և փխրուն ելակով թխվածքաբլիթներն ախորժելի տնական քաղցրավենիք են։ Խմորը հունցվում է հեշտությամբ և արագ։

Բաժնի բոլոր նյութերը

ՄԵԿ ՏՈՂՈՎ
08-11-2025 12:04
Գաստրոէնտերոլոգները զգուշացրել են, որ կիվիի օգտագործումը վտանգավոր է որոշ մարդկանց համար նշելով, թե ով պետք է խուսափի այս մրգից։ Կիվին բարձր թթվային մթերք է, որը կարող է առաջացնել այրոց և ստամոքսի լորձաթաղանթի գրգռում: Այս խնդիրը հատկապես սուր է գաստրիտով և ստամոքսի խոցով տառապող մարդկանց մոտ, բացատրել է գաստրոէնտերոլոգը: Ավելին, կիվին կարող է ալերգիկ ռեակցիաներ առաջացնել էկզոտիկ մրգերի նկատմամբ գերզգայունություն ունեցող մարդկանց մոտ:
08-11-2025 12:02
Netflix-ը ձեռք է բերել «Մոխրի հովիտ» վեպն էկրանավորելու իրավունքները, որը սցենարիստ Սթիվեն Գագանի կողմից «Մեծն Գեթսբի»-ի ժամանակակից ադապտացիան է։ Ֆիլմի գործողությունները տեղի կունենան ժամանակակից Սան Ֆրանցիսկոյում։ Գագանը, ինչպես սպասվում է, հանդես կգա ոչ միայն որպես սցենարիստ, այլ նաև կնկարահանի ֆիլմը։ Այս մասին հաղորդում է Deadline-ը:
08-11-2025 11:52
Սմարթֆոնների օգտագործումը, ինչպես նաև քնելուց առաջ այլ պայծառ լույսի աղբյուրների ազդեցությունը, կարող է մեծացնել կյանքին սպառնացող սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման վտանգը, գրում է Daily Mail-ը՝ հղում անելով Ամերիկյան սրտի ասոցիացիայի (AHA) հետազոտությանը։ Նշվում է, որ ուղեղը պայծառ լույսն ընկալում է որպես սթրես և ակտիվացնում է ազդանշաններ, որոնք կարող են իմունային պատասխան և արյան անոթների բորբոքում առաջացնել։ Դա, իր հերթին, կարող է հանգեցնել աթերոսկլերոզի և մեծացնել մահացու հիվանդությունների, մասնավորապես՝ սրտի կաթվածի և ուղեղի կաթվածի վտանգը։
08-11-2025 11:43
Նոյեմբերի 6-ին Երևանի «Մոսկվա» կինոթատրոնում կայացավ ռեժիսոր Արշո Հարությունյանի «Թանկարժեք տղաները» ֆիլմի պրեմիերան, որը ստեղծվել է «Sharm Holding»-ի և «Mitoyan Production»-ի համատեղ արտադրությամբ։ Ֆիլմում հանդես են եկել Մկրտիչ Արզումանյանը, Խորեն Լևոնյանը, Լուիզա Ներսիսյանը, Թամարա Պետրոսյանը, Ալեքսանդր Արզումանյանը, Սուրեն Ղազարյանը և այլք։
08-11-2025 02:11
Արքայազն Հարրին դժգոհ է կնոջ՝ Մեգան Մարքլից, իրենց անձնական կյանքից լուսանկարներ հրապարակելուց, հաղորդում է Page Six-ը: «Նա լավ գիտակցում է, որ կինը պարծենում է իրենով: Նրան դուր չի գալիս, երբ մարդիկ նրան ցուցադրում են սոցիալական ցանցերում», - թերթին ասել է աղբյուրը:
LN-Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԿԱՐԴԱԼ
LN -Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԴԻՏԵԼ
% ԶԵՂՉԵՐ ԽԱՆՈՒԹՆԵՐՈՒՄ
ՈՒՐ ԳՆԱԼ ԵՐԵԿՈՅԱՆ
ՕԳՏԱԿԱՐ ՀՂՈՒՄՆԵՐ
ՆՈՐԸ ՁԵՐ ԿՅԱՆՔՈՒՄ

Ամսվա աստղագուշակ․ նոյեմբեր 2025 թ․

01.11.2025
Տիեզերքը կցուցաբերի հումորի զգացում՝ պարգևատրելով անկեղծներին և ծուռ հայելի պահելով նրանց առջև, ովքեր պարծենում են:

LADYNEWS TV
Քեթի Փերրին թողարկել է նոր երգ և տեսահոլովակ՝ նվիրված Օռլանդո Բլումից ինը տարվա համատեղ կյանքից հետո իր վերջերս բաժանմանը: «Bandaids» վերնագրով երգում 41-ամյա երգչուհին պատմում է իրենց բաժանման պատճառների և սերը փրկելու իր փորձերի մասին:
ՕՐՎԱ ԱՍՏՂԱԳՈՒՇԱԿ

Խոյ
21.03-20.04

Ցուլ
21.04-22.05

Երկվորյակ
23.05-22.06

Խեցգետին
23.06-23.07

Առյուծ
24.07-24.08

Կույս
25.08-23.09

Կշեռք
24.09-23.10

Կարիճ
24.10-22.11

Աղեղնավոր
23.11-22.12

Այծեղջուր
23.12-20.01

Ջրհոս
21.01-19.02

Ձուկ
20.02-20.03
ՇԱԲԱԹՎԱ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾԸ
03.11.2025
Դիտվել է 598 անգամ
05.11.2025
Դիտվել է 290 անգամ
04.11.2025
Դիտվել է 285 անգամ
06.11.2025
Դիտվել է 244 անգամ
08.11.2025
Դիտվել է 94 անգամ

© 2012, LADYNEWS.am
Մեջբերումներ անելիս հղումը (hyperlink) LADYNEWS.am-ին պարտադիր է: Կայքում արտահայտված կարծիքները պարտադիր չէ, որ համընկնեն խմբագրության տեսակետի հետ: Գովազդների բովանդակության համար կայքը պատասխանատվություն չի կրում:

LADYNEWS.am-ի մասին
Հեռ.` +374060445674, +37455545535
Էլ-փոստ` [email protected]
Գովազդ կայքում: Հեռ.՝ +374060445674, +374 55545535
Էլ-փոստ՝ [email protected]

Webmaster