Օջախուրի
04.07.2020
Այս հիանալի, անուշաբույր և շատ հագեցնող ուտեստը պատկանում է վրացական խոհանոցին:
Խմելի սունելիի, թարմ կանաչիների, սխտորի, կարտոֆիլի և խոզի այս հիանալի համադրությունը ձեզ անտարբեր չի թողնի:
Բաղադրիչները
• Խոզի միս (նախընտրելի է պարանոցի հատվածից)՝ 500 գ • Կարտոֆիլ ՝ 4 հատ • Լոլիկ՝ 1 հատ • Սխտոր՝ 2 պճեղ • Սոխ՝ 1 հատ • Ռեհան՝ 1 թեյի գդալ: • Խմելի-սունելի՝ 1 թեյի գդալ: • Մաղադանոս՝ 1 փունջ: • Սամիթ՝ 1 փունջ: • Բուսական յուղ՝ 3 ճաշի գդալ։
Պատրաստման ժամանակը՝ 50 րոպե։ Չափաբայինը՝ 4 հոգու համար
Պատրաստման եղանակը
![ogakhury-0-lN 600x580](/images/mixed/ogakhury-0-lN.jpg)
Խոզի միսը կտրատեք միջին մեծության կտորներով և բուսական յուղի հետ միասին լցրեք թավայի մեջ: Խառնելով տապակեք 30 րոպե, մինչև կտորները բոլոր կողմերից կտապակվեն:
![ogakhury-1-lN.jpg 600x580](/images/mixed/ogakhury-1-lN.jpg)
Կտրեք սոխը կիսաօղակներով և լցրեք միսի վրա, ավելագրեք մի փոքր աղ: Տապակեք ևս 10 րոպե:
![ogakhury-2-lN.jpg 600x580](/images/mixed/ogakhury-2-lN.jpg)
Կարտոֆիլը կտրեք ինչպես ձեզ դուր է գալիս: Մեկ այլ թավայի մեջ տապակեք մինչեւ պատրաստ լինելը եւ մի մոռացեք աղ ավելացնել:
![ogakhury-4-lN.jpg 600x580](/images/mixed/ogakhury-3-lN.jpg)
Սխտորը մանր կտրատեք: Կարտոֆիլը լցրեք մսով լի թավայի մեջ: Վրան ավելացրեք սխտորը: Խառնեք:
![ogakhury-5-lN.jpg 600x580](/images/mixed/ogakhury-5-lN.jpg)
Այնուհետև ավելացրեք խմելի-սունելին, ռեհանը (կարելի է և չորացած, բայց թարմով այն շատ ավելի համեղ է), մի քիչ մաղադանոս և սամիթ:
![ogakhury-6-lN.jpg 600x580](/images/mixed/ogakhury-6-lN.jpg)
Լոլիկը կտրատեք շերտերով, լցրեք թավայի մեջ, խառնեք և բարձր կրակի վրա եփեք 1 րոպե:
![ogakhury-7-lN.jpg 600x580](/images/mixed/ogakhury-7-lN.jpg)
Եվ՝ վերջ։ Բուրավետ օջախուրին պատրաստ է: Մատուցելիս վրան ավելացրեք մնացած կանաչեղենը:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 4665 անգամ
Читать на русском
|