Ինչով է վտանգավոր մագնեզիումի պակասը օրգանիզմի համար և ինչպես այն լրացնել
20.06.2017
ագնեզիումը շատ կարևոր հանքային տարր է: Այն անհրաժեշտ է օրգանիզմում բոլոր էներգետիկ և նյութափոխանակման գործընթացների համար: Վերջին հետազոտությունները ցույց են տվել, որ մագնեզիումը կարևոր դեր է խաղում միջին և մեծ տարիքի մարդկանց ոսկորային հյուսվածքի ամրացման գործում:
Օրգանիզմում մագնեզիումի պակասը ոսկորների կոտրվածք ստանալու վտանգ է պարունակում: Այս եզրահանգմանը եկել են գիտնականները մի շարք հետազոտություններից հետո: Արդյունքը բավականին զարմացնող էր, քանի որ ոսկորների փխրունությունը կապվում էր օրգանիզմում կալցիումի պակասի հետ: Սակայն պարզվել է, մագնեզիումի պակասի դեպքում ոսկորներում դատարկություններ են ձևավորվում և դրանք կորցնում են իրենց ճկունությունը:
Մագնեզիումի ցածր մակարդակն արյան մեջ տարածված խնդիր է առավել ևս՝ միջին և մեծ տարիքի մարդկանց մոտ:
Այս տարրի պակասի նշաններից են մկանային ձգումները, բարձր զարկերակային ճնշումը, խնդիրներ շնչառության հետ, սիրտ-անոթային հիվանդությունները:
Մագնեզիումն ապահովում է վահանաձև գեղձի նորմալ աշխատանքը, որը վերահսկում է կալցիումի մակարդակը։ Վերջինս էլ իր հերթին կարևոր է ատամների և ոսկորների համար: Մագնեզիումը օգնում է օրգանիզմին սննդարար նյութերից ստանալ էներգիա և ապահովում բարձր աշխատունակություն: Այն նաև թուլացնում է մկանային լարվածությունը և գլխացավը:
Մագնեզիումով հարուստ են կանաչ տերևային բանջարները սպանախ, ծնեբեկը, կանաչ սոխը, բրոկոլին, հացահատիկայինները, ձուկը, ընկուզեղենը:
Մագնեզիումի պակասը, ինչպես նաև դրա չափից շատ պարունակումը վտանգավոր են առողջության համար: Դրա մեծ չափաբաժնով ընդունումը կարող է հանգեցնել ստամոքսի հետ խնդիրների:
Սովորաբար ընդունումի պակասի մեջ մեղավոր ենք մենք ինքներս: Մի հրաժարվեք կանաչիներով առատ սննդից:
Մագնեզիումի թշնամիններն են սթրեսը, ծխախոտի ծուխը, սննդային ներկանյութերը, թունդ ալկոհոլը:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 8402 անգամ
Читать на русском
|