| Շոկոլադե տարտ 
     29.09.2016 
 Շոկոլադե աղանդերներն ամենաճիշտ տարբերակն են, քանի որ դժվար է գտնել մեկին, ով անտարբեր է դրա նկատմաբ:  
 Ահա մեկ այլ շատ համեղ աղանդ՝ ֆրանսիական տարտ: 
 
 Բաղադրիչները․ - Սև շոկոլադ՝ 450 գր- Սերուցքային կարագ՝ 250 գր
 - Սերուցք՝ 600 մլ
 - Հավկիթ՝ 6 հատ
 - Կաթ՝ 3 ճաշի գդալ
 - Ցորենի ալյուր՝ 150 գր
 - Կակաո փոշի՝ 4 ճաշի գդալ
 - Շաքարավազ՝ 50գր
 - Մի պտղունց աղ։
 Պատրաստման եղանակը․ 
 1. 100 գր սերուցքային կարագը խառնում եք շաքարավազով և կաթով, ավելացնում մի պտղունց աղ: 2. Խառնեք ալյուրը կակաոյի հետ, ինչից հետո միացրեք իրար երկու խառնուրդները: Հունցեք խմորը մինչև համասեռ զանգված ստանալը և  15 րոպեով դրեք սառցախցիկի մեջ: 3. Սառը խմորը բացեք և դրեք ջեռոցի տարայի մեջ, որը քսված է սերուցքային կարագով: 4. Դրեք այն մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ՝ թողնոլով 15 րոպե: 5. Այդ ընթացքում կարելի է պատրաստել միջուկը: Խառնեք 100 գր սերուցքային կարագը 300 գր շոկոլադի հետ: 500 մլ սերուցքը եռացրեք և խառնեք այն շոկոլադով և կարագով: Խառնեք այն մինչև համասեռ զանգված ստանալը: 6. Առանձին հարեք 4 սպիտակուց և 2 դեղնուց: Զգուշորեն ավելացրեք այն մնացած խառնուրդի վրա: 7. Լցրեք այն կորժի վրա և դրեք ջեռոցի մեջ՝ թողնոլով 25 րոպե: Պատրաստի տարտը պետք է սառի 2 ժամ, ինչից հետո վրան պետք է լցնել շոկոլադե ջնարակը: 8. Այն պատրաստելու համար խառնեք մնացած շոկոլադը և 10 գր կարագ: Եռացրեք մնացած սերուցքը և լցրեք շոկոլադի մեջ: Լցրեք տարտի վրա և թողեք ևս մեկ ժամ: Այս շոկոլադե աղանդերը հիանալի տարբերակ է ցուրտ աշնանային երեկոների համար, քանի որ այն հիանալի սազում է տաք ըմպելիքների հետ: Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 10034 անգամ
 Читать на русском
 |