6 մթերք, որոնք պետք է դադարել օգտագործել 35-ից հետո
01.06.2016
Նույնիսկ իմանալով ինչն է օգտակար, ինչը՝ վնասակար, շատ հաճախ դժվար է լինում հետևել օգտակար խորհուրդներին և անել այնպես, ինչպես ճիշտ է: Սակայն գոյություն ունեն մի շարք մթերքներ, որոնք պետք է պարտադիր հանել սննդակարգից 35 տարեկանից հետո, և որքան շուտ, այնքան լավ:
Հոթ-դոգ
Նույնիսկ առանձին վերցված դրա բաղադրիչները կարող են մեծ վնաս հասցնել լյարդին, իսկ միասին հայտնվելով օրգանիզմում՝ երաշխավորում են ստամոքսի փքվածություն, ավելորդ կիլոգրամներ: Պարզվում է՝ մարդու օրգանիզմն ուղղակի ընդունակ չէ մարսել սննդային հավելումները, որոնք անսպառ են հոթ-դոգում և միանգամից դրանց ուղարկում է ճարպային շերտեր:
Քերած պանիր
Ինքն իրենով պանիրը դրական մթերք է՝ հագեցնող, հեշտ մարսվող, լավ համատեղելի է շատ ճաշատեսակների հետ: Սակայն հասկանալ, թե որքան եք դուք այն ուտում մանրացած վիճակում՝ ուղղակի անհնարին է: Օրինակ, մակարոնի սովորական չափաբաժնի կամ տնական պիցայի վրա ծախսվում է միջինը 100-200 գրամ պանիր: Դուք երբեք այդքան չէիք ուտի ամբողջական: Պատկերացնո՞ւմ եք որքան յուղալի է:
Գազավորված ըմպելիքներ
Մասնավորապես քաղցր գազավորված ըմպելիքները: Երևի թե բոլորը գիտեն, թե որքան գդալ շաքարավազ է պարունակում փոքր կոլան՝ վեց: Քաղցր գազավորված ըմպելիքի կանոնավոր օգտագործումը նպաստում է օրգանիզմից կալցիումի դուրս հանմանը, ինչը հանգեցնում է ոսկորների և ատամների հետ խնդիրների: Եվ, իհարկե, դրանցում առկա կոֆեինը, տարբեր ներկերը և ածխաթթու գազը, որը օգնում է դրան ավելի շուտ տարածվել ամբողջ օրգանիզմով մեկ:
Մայոնեզ
Մեկ բառով տրանսյուղեր, մեկ այլ բառով՝ կանցեռոգեններ: Եթե քիչ է, ապա ցելյուլիտ, իմունիտետի թուլացում, աթերոսկլեռոզ, շաքարային դիաբետի հավանականության մեծացում:
Աղ
Ոչ ոք չի արգելում օգտագործել աղ, սակայն՝ նորմալ չափաբաժնով: Ավելին, այն մարդու օրգանիզմի համար անհրաժեշտ տարր է: Սակայն գրեթե բոլորը 5-10 անգամով գերազանցում են դրա օգտագործման օրական չափաբաժինը : «Պետքական» աղը սպառվում է ըստ պլանի, իսկ «ավելորդը»՝ խախտում ջրա-աղային հաշվեկշիռը՝ ծանրաբեռնելով երիկամները, լյարդը, սիրտը և անոթները: Արդյունքում՝ սրտի, ուղեղի կաթվածներ, երիկամային անբավարարություն և այլ խնդիրներ:
Ադիբուդի
Չար թագավորը՝ արագ սննդի աշխարհից: Ինքն իրենով եգիպտացորենը ոչ մի վնաս չի հասցնում օրգանիզմին և նույնիսկ հակառակը, այն պարունակում է բջջանյութ ու այլ օգտակար նյութեր, չնայած որ դրանում շատ են կալորեաները: Սակայն ադրբուդին ուղղակի եգիպտացորեն չէ:
Մեկ փոքր գնված տուփում յուղի, աղի, ներկիչների, հոտի և համի ուժեղացուցիչների դժոխային խառնուրդ է: Այն նույնիսկ չիպսերից վատ է: Ադրբուդին կհանգեցնի այտուցների, գլխացավի, բարձր ճնշման, երիկամների հետ խնդիրների և ցելյուլիտի:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 8448 անգամ
Читать на русском
|