Միսը ' բանջարեղենով և շամպինիոնով. պասից հետո
09.04.2012
Երկարատև պասից հետո փորձեք այս գերհամեղ ճաշը. Դուք արժանացել եք նրան:) Մսի եւ սնկի համադրությունը ' լրացված բանջարեղենով, կարծում ենք, կգոհացնի ընտանիքի անդամներին, երբ նրանք հավաքվեն ճաշի սեղանի շուրջ:
Միս' գառի, խոզի կամ տավարի, 600-800 գրամ, սոխ 2 հատ, 2 հատ փոքր սմբուկ, 400 գրամ շամպինիոն, 1 հատ պղպեղ, 400 գրամ կարտոֆիլ, 1 գլուխ սխտոր, ռեհան, բուսական յուղ:
Բոլոր բաղադրիչները կտրատել, լվանալ: Հետո միսը մեծ խորանարդիկներով կտրատել և տապակել 5-7 րոպե: Եթե ձեռքի տակ ունեցած միսը տավարի է և յուղոտ չէ, տապակի մեջ լցնել նաև ձեթ: Մինչև հովանա, անցնել մնացած բաղադրիչները կտրատելուն:
Սմբուկը կտրել ենք կլոր-կլոր, սոխը' կիսալուսնաձև, պղպեղը' երկարավուն, իսկ շամպինիոնները' բարակ եւ երկարավուն: Կարտոֆիլը նույնպես կտրատել խորանարդիկներով, իսկ սխտորը մաքրել կեղևից, բայց թողնել ամբողջական: Այն Ձեզ հենց այդպես էլ պետք է գալու:
Ապա սկսում ենք բուն գործընթացը: Կաթսայի մեջ բոլոր բաղադրիչները պիտի լցնենք շերտերով: Կաթսայի մեջ տեղավորում եք մսի խորանարդիկները, լցնում 1բաժակ ջուր, երեսին տարածում սոխի շերտը, թողնում' մի փոքր եփվի:
Առանձին թավայում մինչև վարդագունելը տապակել ամբողջական շամպինիոնները, թողնել' հովանան և մի կողմ դնել. դրանց կվերադառնանք վերջում:
Նույն թավայում տապակել սմբուկները, դնել մի կողմ, ապա թավայի մեջ ավելացնել ձեթ և լավ տապակել կտրատած սունկը: Հետո մսով կաթսայում շարունակեք շերտերի ավելացումը: Սոխի շերտի վրա լցրեք տապակած շամպինիոնները, ապա սմբուկը, ապա' կտրատած ռեհանը:
Մյուս շերտը կարտոֆիլն է, որի մեջ տեղավորում եք նաև գլուխ սխտորը, այնուհետև վարդագունած սնկերը: Վրան տարածում կարմիր պղպեղը, և լցնում արգանակ այնքան, որ կարտոֆիլը ծածկվի : Փակում ենք բերանը և եփում 40 րոպե:
Այս ամենից հետո, դժվար թե Դուք ինքներդ ընտանիքի անդամներին կամ հյուրերին կանչեք սեղանի շուրջ: Թե բույրը, թե տեսքը իրենց գործը կանեն: Ձեզ մնում է վայելել հաճոյախոսությունները: Բարի ախորժակ:
Դիտվել է 8399 անգամ
|