Ինչպես պատրաստել շոկոկադե պուդինգ
21.09.2015
Պուդինգն աշխարհահռչակ անգլիական կերակրատեսակ է, որը, ըստ ավանդույթի, միշտ պատրաստել են ամանորյա տոների նախoրյակին։ Սակայն ներկայումս այդ քաղցրավենիքը պատրաստում են ցանկացած ժամանակ․ պուդինգը դուր է գալիս թե մեծերին, թե փոքրերին, իսկ դրա պատրաստման համար անհրաժեշտ բաղադրիչները թանկ չեն։
Շատ հաճախ պուդինգը պատրաստում են սպիտակահատ ձավարի կամ բրնձի հիմքի վրա, համասնորեն ավելացնում են կաթնաշոռ, չրեր, ընկուզեղեն և համեմունքներ։
Առանձին պատմություն է շոկոլադե պուդինգը, որը ստացվում է առանձնապես համեղ ու բուրավետ, նուրբ և եթերային. չէ՞ որ դրա բաղադրության մեջ չկան «ծանր» ձավարեղեն, այլ միայն՝ կաթնաձվային խառնուրդ և կակաոյի փոշի։
Պուդինգի պատրաստման համար անհրաժեշտ են 500 մլ կաթ, 2 ձվի դեղնուց, 4 ճաշի գդալ շաքարավազ, 3 ճաշի գդալ փոշի կակաո, 2 ճաշի գդալ օսլա, 2 ճաշի գդալ կարագ:
Կաթի կեսը լցրեք կաթսայի մեջ, ավելացրեք կարագը։ Խառնուրդը դրեք ցածր կրակի վրա։ Մնացած կաթը խառնեք ձվի դեղնուցների, կակաոյի, օսլայի և շաքարավազի հետ, հարեք էլեկտրական խառնիչով։
Շարունակելով խառնել կաթնաձվային խառնուրդը լցրեք տաք կարագով կաթի մեջ։ Դարձյալ շարունակելով խառնել, եփեք ցածր կրակի վրա՝ մինրև թանձրանալը։
Թանձրանալուց և եռալուց հետո ևս 1-2 րոպե պուդինգը պահեք կրակի վրա, ապա հանեք գազօջախի վրայից և խառնեք։ Պուդինգը լցրեք կաղապարների մեջ։
Շակոլադե պուդինգը կարելի է ուտել նաև տաք վիճակում, սակայն ավելի լավ է այն երկու ժամ պահել սառնարանում։ Մատուցելուց պուդինգը կարելի է զարդարել շակոլադե տաշեղներով։
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 13656 անգամ
Читать на русском
|