Կոկտեյլներ՝ մոշից․երեք ամառային գաղափար
07.08.2015
Մոշը ամենահամեղ և օգտակար հատապտուղներից մեկն է։ Պատրաստեք դրանից ամառային ոչ ալկոհոլային խմիչքներ, որոնց բաղադրատոմսերից մի քանիսը ներկայացնում ենք ձեզ։
Խյուս մոշից և ազնվամորուց
Ատաջարկում ենք վիտամիններով հարուստ խյուս մոշից, ազնվամորուց, մածունից և մեղրից։ Սա շատ համեղ ըմպելիք է, որը օգտակար է օրգանիզմի համար։
Բաղադրիչներ
- փոքրիկ բանան՝ 1 հատ - մոշ՝ 1/2 բաժակ - ազնվամորի՝ 1 բաժակ - մածուն՝ 170 գ - մեղր՝ 1 ճաշի գդալ - սառույց։
1. Բանանը մաքրեք և մեծ կտորներով կտրատեք, հատապտուղները լվացեք և չորացրեք։
2. Բոլոր բաղադրիչները լցրեք բլենդերի մեջ և հարեք մինչև համասեռ զանգվածի ստանալը։
3. Լցրեք ստացված խյուսը բաժակների մեջ և անմիջապես մատուցեք։
Մոշից լիմոնադ
Բաղադրիչները․
- մոշ՝ 300 գ - կիտրոն՝ 2 հատ - շաքարավազ՝ 175 գ - ջուր՝ 1.2 լ - սառույց՝ ըստ ճաշակի։
1. Կիտրոնները լավ լվացեք և քամեք հյութը։ Տարրայի մեջ ջուր լցրեք, և վրան ավելացրեք շաքարավազն ու կիտրոնները՝ քամած հյութի հետ միասին։ Եփեք 10-15 րոպե՝ միջին կրակի վրա։ Քամեք։
2. Մոշը լվացեք, բլենդերով ստացեք խյուս և անցկացրեք ցանցի միջով, որպեսզի ազատվեք կորիզներից։
3. Խառնեք հյութը հատապտղի խյուսի հետ, տրորեք, տաքացրեք և հանեք կրակի վրայից։ Սառեցրեք։
4. Ստացված լիմոնադը լցրեք սափորի մեջ, ավելացրեք սառույց, և մի փոքր՝ թարմ հատապտուղ։
Կաթնային կոկտեյլ մոշից
Մոշից պատրաստված քաղցր, համեղ կոկտեյլը նաև հրաշալի տեսք ունի՝ շնորհիվ հասած, թարմ, վառ մանուշակագույն հատապղի շնորհիվ։
Բաղադրիչներ
- մոշ 150 գ - պաղպաղակ 100 գ - կաթ 500 մլ - շաքարի փոշի՝ 1 ճաշի գդալ։
1․ Բլենդերի մեջ լցրեք մեկ բաժակ կաթ, ավելացրեք շաքարի փոշին, մոշը և ճշմած պաղպաղակը։
2. Ամբողջը հարեք մեծ արագությմբ՝ մինչև համասեռ զանգվածի ստանալը։
3. Զգուշորեն լցրեք կոկտեյլը բաժակների մեջ և անմիջապես մատուցեք։
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 11941 անգամ
Читать на русском
|