Սմբուկը պանրով` ջեռոցում
07.07.2015
Երբ գալիս է ամառը, դժվարանում է ծանր, յուղոտ սննդի ընդունումը: Մենք աշխատում ենք մեր և մտերիմների համար պատրաստել ամառային թեթև ուտեստներ:
Ջեռոցում եփած սմբուկը շատերի կողմից սիրված ուտելիք է, և այս բաղադրատոմսը երբեք չի հիասթափեցրել: Այս ուտեստը ձեզ կստիպի ստանալ անմոռանալի հաճույք:
«Սմբուկը պանրով` ջեռոցում» բաղադրատոմսի բաղադրիչները (3 բաժնի համար, պատրաստման տևողությունը՝ 30 րոպե)
• Սմբուկ` 0,5 կգ • կիսապինդ պանիր` 100 գ • լոլիկ` 2 հատ • աղ` ըստ ճաշակի:
Պատրաստման եղանակը
Վերցնում ենք ոչ մեծ բանջարեղեն: Լվանում ենք սառը ջրով, որից հետո կտրատում օղակաձև:
Սմբուկի վրա աղ ենք ցանում և դնում ջերմակայուն տարրայի մեջ:
Պանիրն անցկացնում ենք մանր քերիչով, ստացված տաշեղները լցնում սբմուկի վրա:
Վերցնում ենք լոլիկը, նույպես լվանում ենք սառը ջրով և կտրատում կիսաօղակաձև, սակայն ոչ շատ բարակ: Լոլիկի շերտերը դնում ենք պանրի վրա: Մի փոքր աղ ենք ցանում:
Տարրան դնում ենք նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ: 20 րոպե եփելը լիովին բավարար է:
Ջեռոցում պատրաստված պանրով սմբուկն ափսեների մեջ ենք դնում ըստ չափաբաժինների և զարդարում կանաչեղենով:
Աղբյուր` LADYNEWS.am
Դիտվել է 15883 անգամ
Читать на русском
|